“Το Υπουργείο Υγείας δεν παίζει ενεργό ρόλο”

Κείμενο από:

Ο Πρόεδρος του Δημόσιου Σεν Μετίν Ατάν δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν πιο ριζοσπαστικά μέτρα εναντίον του κοροναϊού και υπέβαλε πρόταση για τη μέθοδο εναλλαγής. Επικρίνοντας το Υπουργείο Υγείας με την αιτιολογία ότι “δεν παίζει ενεργό ρόλο”, ο Atan τόνισε τη σημασία της αυστηρής παρακολούθησης των τοπικών υποθέσεων.

Κείμενο από:

Burcu ECE YILMAZ

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ο πρόεδρος του Kamu-Sen Metin Atan ήταν προσκεκλημένος στην τηλεοπτική εκπομπή “Όλα είναι Masada”, που παρουσίασε ο Halil Esendağlı στην Κυπριακή τηλεόραση.

Εφιστώντας την προσοχή σε τοπικές υποθέσεις, Metin Atan, ΚορωνοϊόςΕίπε ότι πρέπει να ληφθούν πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις εναντίον του. Ο Atan, ο οποίος έκανε την πρόταση της «μεθόδου περιστροφής», είπε, «Η περιστροφή έχει γίνει πριν. Εάν η περιστροφή δεν περάσει, για παράδειγμα 10 άτομα εργάζονται σε μία μονάδα. Ακόμα κι αν κάποιος βρίσκεται σε επαφή, η μονάδα είναι απενεργοποιημένη. Οι συναλλαγές συνεχίζονται με τη μέθοδο περιστροφής ».

“Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ”

Δηλώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην πανδημία, Atan, Λευκωσία Dr. Ο Burhan Nalbantoğlu τόνισε ότι αναφορές περιπτώσεων προήλθαν από το νοσοκομείο το ένα μετά το άλλο.

Λέγοντας ότι «δεν μπορεί καν να λάβει μέτρα μέσα στον εαυτό του», είπε ο Atan, «Για παράδειγμα, πήγαμε σήμερα στο αεροδρόμιο Ercan. Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να εισέλθουν στην Ercan, ότι δεν είχαν απολυμανθεί, και ότι το άτομο που είχε την επαφή κρατήθηκε στο Ercan »και πρόσθεσε:

«Κάλεσα τον Αρχηγό Ιατρό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Αν και δεν βρισκόταν εντός των συνόρων του, ο επικεφαλής ιατρός ενδιαφερόταν και διεξήχθησαν δοκιμές PCR στο Ercan. Δεν μπορούμε να φτάσουμε σε κάποιον στη Λευκωσία. Πρωταρχικό καθήκον του Υπουργείου Υγείας είναι η λήψη μέτρων. Απευθύνω έκκληση στον κ. Υπουργό », είπε.

“ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να παρακολουθεί καλά τις τοπικές υποθέσεις και τις επαφές, ο Atan είπε: «Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε σοβαρές περιπτώσεις. Αυτή η ευκαιρία πρέπει να χρησιμοποιηθεί καλά. Ας μην χαλαρώσουμε. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας », είπε.

Άλλα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

.Source