Το Υπουργείο Υγείας θυμίζει μια διαδικασία που πρέπει να παρακολουθείται στενά

Οι πολίτες που εξετάζουν θετικά για ανίχνευση αντιγόνου θεωρούνται επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 αφού αποφάσισαν να διακόψουν ένα θετικό τεστ για θετικά αποτελέσματα από τη γρήγορη δοκιμή αντιγόνου.

Η δήλωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι η διαδικασία ανίχνευσης ξεκινά αυτόματα · οι στενοί δεσμοί που ανακοινώνει η υπόθεση στη μονάδα επιδημιολογικής παρακολούθησης πρέπει να ακολουθούνται με την ακόλουθη σειρά:

“Όταν θεωρείται θετικό για τον ιό SARS-CoV-2 για ένα άτομο γύρω του να ενημερώσει ένα άτομο ότι θα αναφέρει στη μονάδα επιδημιολογικής παρακολούθησης, θα πρέπει να περιοριστεί αυτόματα και να περιμένει τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. “Οι σύνδεσμοι περίπτωσης λαμβάνουν ένα μήνυμα κειμένου εντός 24 ωρών από την αποστολή των δεδομένων τους από την θήκη για οδηγίες σχετικά με τους στενούς συνδέσμους”, ανέφερε η έκθεση.

Προστίθεται περαιτέρω ότι τις επόμενες μέρες, το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις και θα κανονίσει τη διεξαγωγή δοκιμών PCR μέσω Κλινικών Δημόσιας Υγείας.

Δηλώνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα άτομα που δηλώνουν στενή επαφή να πάνε στην εξέταση ή στα σημεία όπου πραγματοποιούνται ταχείες δοκιμές, παραβιάζοντας τον περιορισμό τους.

“Εξάλλου, η διεξαγωγή μιας δοκιμής αμέσως μετά την αντιμετώπιση μιας θετικής υπόθεσης μπορεί να δώσει παραπλανητικά αποτελέσματα. Δεν απελευθερώνει ένα άτομο με αρνητικό αποτέλεσμα από την υποχρεωτική απομόνωση. Ο όρος απομόνωσης στενών επαφών ορίζεται σε 14 ημέρες », διευκρινίζεται.

“Ένα άτομο που ορίζεται ως στενή επαφή μπορεί να απελευθερωθεί από καραντίνα νωρίτερα από 14 ημέρες, εάν έχει αρνητικό τεστ PCR τη 10η ημέρα μετά την επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, καθώς δεν παρουσιάζει συμπτώματα”, ανέφερε το υπουργείο.

Σε περίπτωση συμπτωμάτων λοίμωξης COVID-19 ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, είναι απαραίτητο να ενημερώσετε τον προσωπικό γιατρό και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, προστίθεται.

Τέλος, το Υπουργείο σημειώνει ότι η παραβίαση των παραπάνω κατευθυντήριων γραμμών չ η μη τήρηση καραντίνας, εκτός από σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αποτελεί παραβίαση των σχετικών διατάξεων:

Source