Το υπουργικό συμβούλιο αντιμετώπισε δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα Covid

ΠτΔ – Υπουργικό Συμβούλιο // Por – Coun

Φωτογραφία αρχείου

Το Συμβούλιο Υπουργών θα συνέλθει αργότερα την Πέμπτη το πρωί για να αντιμετωπίσει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα σχετικά με τα μέτρα Covid κατά την περίοδο του Πάσχα μετά από αύξηση των περιπτώσεων και μεγαλύτερο αριθμό νοσοκομείων.

Η συνάντηση υπό την προεδρία του προέδρου Νίκο Αναστασιάδη θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και οι υπουργοί αναμένεται να ενημερωθούν με τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την κατάσταση στα νοσοκομεία και εκτιμήσεις σχετικά με τις ΜΕΘ.

Όλα τα πιθανά σενάρια βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι, ακόμη και σε ένα νέο κλείδωμα.

Σε δηλώσεις προς το CNA, την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε ότι το «κλείδωμα είναι ένα σενάριο που συνεχίζει να βρίσκεται στο τραπέζι», προτρέποντας σε όλους να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους.

Οι αρχές ανέφεραν την Τετάρτη 843 νέα κρούσματα ιού κορανοϊού (ποσοστό θετικότητας 1,59 τοις εκατό), αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Κύπρο σε 58.865. Την Τρίτη οι υποθέσεις σημείωσαν υψηλό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας του 941.

Εν τω μεταξύ, 291 άτομα υποβάλλονται σε θεραπεία σε κρατικά νοσοκομεία, 71 από τα οποία βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Source