Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται την Πέμπτη για να συζητήσει την πιθανή χαλάρωση του κλειδώματος τον Μάρτιο

Καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται την Πέμπτη για να συζητήσει την πιθανή χαλάρωση του κλειδώματος του κορανοϊού του νησιού τον Μάρτιο, εμπειρογνώμονες υγείας εκφράζουν ανησυχία για τη συνεχιζόμενη αρνητική επιδημιολογική κατάσταση της παραλιακής Λεμεσού.

Παρόλο που όλες οι άλλες περιοχές, γενικά, καταγράφουν μια βελτιωμένη επιδημιολογική κατάσταση, η Δρ Μαρία Κολιού – που είναι μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων υγείας που συμβουλεύει την κυβέρνηση για την πανδημία – δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο τη Δευτέρα ότι ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει.

Και ότι οι χαλαρώσεις των περιορισμών δεν πρέπει να αρθούν πριν από τα μέσα Μαρτίου.

Το διάταγμα με τους ισχύοντες περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος sms, λήγει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κυριάκος Κούσος είπε ότι οι ηγέτες του κόμματος την Τετάρτη θα παρευρεθούν σε μια συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερωθούν από την ομάδα εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν την κυβέρνηση για την πανδημία covid-19.

Επίσης, προειδοποίησε ότι η μετάβαση στην «κανονικότητα» θα είναι αργή αλλά σταδιακή και υπενθύμισε ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση, η υγειονομική προστασία και ο εμβολιασμός είναι βασικοί παράγοντες για την καταπολέμηση του εύκολα μεταδιδόμενου ιού.

Υπήρξε βελτίωση στην Κύπρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τόσο στον αριθμό των περιπτώσεων – σταθερό περίπου στο 100-120 – όσο και στον αριθμό των νοσοκομειακών νοσοκομείων που παρέμειναν κάτω από 100.

Source