Το χιόνι ξεκίνησε στο Τρόοδος

Το χειμώνα … η Κύπρος επιστρέφει για δύο ημέρες καθώς η μάζα ψυχρού αερίου επηρεάζει την περιοχή, ενώ η σταδιακή πτώση της αναμένεται τη Δευτέρα. Οι χιονοπτώσεις στο Τρόοδος είναι ήδη βαριές, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι “κλειστοί” για αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή τετράτροχο.

Ειδικότερα, σήμερα θα είναι κυρίως νεφελώδης με τοπικές βροχοπτώσεις, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα βουνά, πιθανώς στα χαμηλότερα βουνά, θα χιονίζει κατά καιρούς. Τα εφέ ηρεμούν αργά το απόγευμα. Ο άνεμος είναι άνεμος από νοτιοδυτικά προς βορειοδυτικά, 4 έως 5 μποφόρ είναι δυνατοί στη μέση, 6 ισχυροί στο τοπικό τμήμα, στα δυτικά. Σύντομα θα γίνουν βορειοδυτικά όπως βορρά με την ίδια ένταση. Θάλασσα που στα δυτικά θα είναι χάος μέχρι το χτύπημα. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί σε περίπου 14 βαθμούς στις παράκτιες περιοχές, και στα ψηλά βουνά – 5 βαθμούς.

Ο καιρός θα είναι μερικώς νεφελώδης απόψε. Ο άνεμος θα είναι βορειοδυτικός, μεσαίος, 4 μπολ, αλλά προσωρινά στον άνεμο, μέχρι ισχυρός, 5 μπολό. Θάλασσα ποιος θα ανησυχεί; Η θερμοκρασία θα μειωθεί σε և 5 βαθμούς στην ξηρά, περίπου 10 στην ακτή և 0 βαθμούς στα βουνά, όπου θα εμφανιστούν τοπικοί παγετοί.

Ο καιρός την Κυριακή θα είναι μερικώς νεφελώδης.

Τη Δευτέρα: Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως καθαρός, αλλά τοπικά θα είναι νεφελώδης. Τρεις βαθμοί Κελσίου θα αυξηθούν σταδιακά σημαντικά σε διάστημα τριών ημερών για να κυμαίνονται ελαφρώς από τις μέσες κλιματικές τιμές.

Οι δρόμοι του Τροόδους είναι ανοιχτοί μόνο για 4×4

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω ισχυρών χιονοπτώσεων, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Platron – Troodos, Carvuna – Troodos – Prodromos – Troodos) είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα εξοπλισμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή τέσσερα ποδήλατα.

Συνιστάται στους οδηγούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να οδηγούν σε χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν ασφαλή απόσταση από τα επερχόμενα οχήματα.

Source