Το όνομα «ίση κυριαρχία» και «ίση διεθνής κατάσταση» είναι χρυσός

DAÜ– Ο Πρόεδρος του Sen Sen Erdal Altun έκανε γραπτή δήλωση, στις 18 Μαρτίου και στις 12 Απριλίου, ο Πρόεδρος Έρσιν Τατάρ Υπενθύμισε ότι, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις συνεδριάσεις των πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία των πρύτανης, οι πανεπιστημιακοί πρύτανες και εκπρόσωποι πρύτανης που λειτουργούσαν στην ΤΔΒΚ υπέγραψαν τη δήλωση και δήλωσαν την υποστήριξή τους για τη διεξαγωγή της διαπραγματευτικής διαδικασίας από την Πρόεδρος.

Δηλώνοντας ότι πιστεύει ότι οι ιδέες και οι προτάσεις λύσεων που θα εκφράσουν οι ακαδημαϊκοί για την επίλυση προβλημάτων, όπως το Κυπριακό, έχουν μεγάλη σημασία, ο Altun δήλωσε επίσης ότι οι πρυτάνεις, οι οποίοι είναι οι υψηλότεροι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, δεν πρέπει να θεωρούνται μια πολιτική παρέμβαση.

Ο Altun έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στη δήλωσή του:

«Είναι σαφές ότι όσοι κάνουν αυτόν τον ισχυρισμό εκφράζουν πραγματικά τις απόψεις ορισμένων πολιτικών κομμάτων. Τα διοικητικά συμβούλια της Γερουσίας ή των πανεπιστημίων, τα οποία είναι τα ανώτατα συμβούλια των πανεπιστημίων, αποτελούνται αποκλειστικά από ακαδημαϊκό προσωπικό. Τα πανεπιστήμια δεν είναι ιδρύματα που αποτελούνται μόνο από ακαδημαϊκούς. Είναι ένα σύνολο με ακαδημαϊκά, διευθυντικά στελέχη και εργαζόμενους, και έχει μεγάλη σημασία να λάβουμε τις απόψεις όλων των υπαλλήλων.

Αν και δεν υπάρχει πολιτική στάση στην εν λόγω δήλωση υποστήριξης, όπως αναφέραμε παραπάνω, το γεγονός ότι αυτό το περιστατικό τραβήχτηκε στο χάος και την πολιτική από ορισμένα συνδικάτα ως αποτέλεσμα των ακαδημαϊκών να εκφράσουν τις ιδέες και τις λύσεις τους στη συνάντηση δεν θα καταλήγει σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη ζημία του ιδρύματος

Επιπλέον, τονίζοντας ότι δεν είναι αποδεκτό για ορισμένους ακαδημαϊκούς που εργάζονται στο πανεπιστήμιο να δημοσιεύουν τις πολιτικές τους απόψεις στον Τύπο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ δημοσιεύουν με το όνομα του ιδρύματος, λέγοντας: «Δεν αντικατοπτρίζει τις πολιτικές απόψεις όλων των ατόμων που εργάζονται στο ίδρυμα. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να επανεξετάσουν τι έχουν κάνει πριν κάνουν κριτική », είπε.

Κρατικό Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Ανατολικής ΜεσογείουΤονίζοντας ότι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει βλάβη στην υποστήριξη του πρύτανη που εκλέγεται από τους υπαλλήλους για «ίση κυριαρχία», ο Altun δήλωσε στη δήλωσή του τα εξής:

«Ωστόσο, το πανεπιστήμιο μας διαθέτει σήμερα ένα δημοκρατικό και ελεύθερο περιβάλλον στο οποίο το προσωπικό του πανεπιστημίου μας μπορεί να εκφράσει όλες τις απόψεις του.

Επομένως, η Ένωσή μας υποστηρίζει οποιαδήποτε απόφαση ή οποιαδήποτε δήλωση που πρέπει να ληφθεί με το όνομα “ίση κυριαρχία” και “ίση διεθνής κατάσταση”. “

.Source