Το όνομα μιας πόλης άλλαξε με το διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα

Μετά τη δήλωση που δημοσιεύθηκε χθες από την Πλατφόρμα Βασικής Προστασίας Εισοδήματος, ειπώθηκε ότι «Η Εγγύηση Βασικού Εισοδήματος σάς δίνει τα προς το ζην» στο Κοινοβούλιο σήμερα.

08-04-2021 14:39

Προηγμένες ειδήσεις

Στη δήλωση της HDP Εργασίας και Οικονομικής Επιτροπής στο Κοινοβούλιο, δηλώθηκε ότι ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιτύχει εισόδημα, και δηλώθηκε ότι πρέπει να αλλάξει ένα μοντέλο που εγγυάται το βασικό εισόδημα.

Η κρίση του λαού, η οποία ξεκίνησε πριν από τον νέο τύπο επιδημίας κοροναϊού (Covid-19) ως αποτέλεσμα των οικονομικών πολιτικών του AKP, βαθαίνει στην πανδημία καθώς η κυβέρνηση άνοιξε εντελώς τις βρύσες στα αφεντικά. Η μείωση των μισθών, η αύξηση της ανεργίας και ο υψηλός πληθωρισμός οδήγησαν σε σοβαρές απώλειες εισοδήματος για τους εργαζόμενους.

92 ιδρύματα που ενώθηκαν υπό αυτές τις συνθήκες, δημιούργησαν τη βασική πλατφόρμα επιβίωσης προστασίας εισοδήματος. Στη δήλωση που έκανε χθες η πλατφόρμα, δηλώθηκε ότι η μόνη μου λύση υπό πανδημικές συνθήκες είναι τουλάχιστον 21 ημέρες πλήρες κλείσιμο που υποστηρίζεται από τη διασφάλιση εισοδήματος. Στη δήλωση, ζητήθηκε επίσης να τερματιστεί η αίτηση Kod29, η οποία επιτρέπει στους εργαζομένους να απολύονται άδικα και να μην πληρώνονται τα δικαιώματά τους.

«Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ»

Μετά τη δήλωση αυτή, η Επιτροπή Εργασίας και Οικονομίας του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) έκανε μια δήλωση τύπου στο Κοινοβούλιο. Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Τουρκίας (TIP) Ερκάν παρευρέθηκε επίσης. «Οι πολιτικές που πρότεινε η κυβέρνηση του ΑΚΡ, αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να υπερβεί το βάθος. Η φτώχεια και η ανεργία εντείνονται. Η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα για τους φτωχούς. Στρεβλωμένο προέρχεται από το κυβερνητικό σύστημα στην Τουρκία “, δήλωσε ο KemalBay, υπογράμμισε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε κρίση του καπιταλισμού.

«Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΚΑΘΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ»

Ο Kemalbay είπε τα εξής:

«Υπάρχουν κενά στην κατανομή εισοδήματος. Ειδικά στις περιφερειακές διανομές, υπάρχει ένα βαθύτερο κενό. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να φέρει λύση για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση. Προκειμένου να επιλυθεί η ανεργία, η κατανομή εισοδήματος πρέπει να γίνει πιο δίκαια. Ο καθένας πρέπει να οριστεί ως δικαίωμα επίτευξης εισοδήματος. “

«ΜΕΤΡΑ COVID-19 Λόγω της ισχύος»

Αναφέροντας ότι 92 ιδρύματα ενώθηκαν για να δημιουργήσουν την Πλατφόρμα Εγγύησης Βασικού Εισοδήματος, το Kemalbay, δείχνοντας τον τελευταίο πίνακα του Υπουργείου Υγείας Daily Coronavirus που ανακοινώθηκε χθες, ανέφερε τα ρεκόρ επιδημικών δεδομένων. Ο Kemalbay δήλωσε ότι εκατοντάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους λόγω της πανδημίας και ότι αυτό οφείλεται στις οικονομικές ανησυχίες της κυβέρνησης.

«ΒΑΣΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ»

Ο Kemalbay μίλησε ως εξής:

«Αυτό το θέσαμε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Η κατάρτιση του προϋπολογισμού δείχνει ποια είναι η στάση της κυβέρνησης. Βλέπουμε ότι η εξουσία μεταφέρει εξαιρετικούς πόρους σε κεφάλαια, τους υποστηρικτές της και τα έργα ΣΔΙΤ. Το έκανε αυτό κατά την περίοδο πανδημίας. Δεν επιβραδύνθηκε ποτέ σε αυτήν τη διαδικασία. Δεν διέθεσε μερίδιο εισοδήματος σε όσους έγιναν φτωχοί από την πανδημία.

Υπάρχει ανάγκη για μια γενική πολιτική σε πολλά θέματα. Πρέπει να ακούσουμε τη φωνή αυτής της πλατφόρμας που λέει «Παρέχει βασική διασφάλιση εισοδήματος». Υποστηρίζουμε επίσης ένα μοντέλο που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό από την εκπαίδευση στην υγεία, ιδίως το βασικό εισόδημα, και σε περιπτώσεις όπου οι πολίτες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εργασία, τα βασικά έξοδα θα καλύπτονται από το κοινό. “

«Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

Ακολουθώντας τη δήλωσή του, ο Kemalbay, ο οποίος διάβασε το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε χθες από τη Βασική Πλατφόρμα Προστασίας Εισοδήματος, κάλεσε τους μαζικούς οργανισμούς και το κοινό να υποστηρίξουν αυτό το κίνημα διασφάλισης. Ο Kemalbay, επισημαίνοντας τον κοινό αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων, τόνισε ότι ένα μοντέλο στο οποίο ο καθένας μπορεί να ζήσει ανθρώπινα είναι εφικτό και ότι ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της σωστής κατανομής δημόσιων πόρων.

Στην ανακοίνωση της πλατφόρμας, καταγράφηκαν τα εξής:

– “Οι ανεύθυνες πολιτικές της κυβέρνησης, η καταστροφή των πολυσύχναστων συνεδρίων, ο ανεπαρκής αριθμός εμβολιασμών, και το πιο σημαντικό, δημιουργούν μια καταστροφική εικόνα στην προσέγγιση που βασίζεται σε” περιστρεφόμενους τροχούς “παρά στη δημόσια υγεία. Υπό αυτές τις συνθήκες, μια άλλη λύση από ένα πλήρες κλείσιμο τουλάχιστον 21 ημερών που υποστηρίζεται από τη διασφάλιση εισοδήματος. Δεν εμφανίζεται στον ορίζοντα. Το κόστος ενός πλήρους κλεισίματος με εξασφάλιση εισοδήματος που μπορεί να ελέγξει την επιδημία είναι περίπου 12 δισεκατομμύρια TL και αυτός ο πόρος είναι διαθέσιμος στον προϋπολογισμό. αυτή η απλή αλήθεια θα σημαίνει την απώλεια του εγγύς μέλλον, όχι του παρόντος. “

– «Η απενεργοποίηση της απαγόρευσης απόλυσης σε χαρτί μέσω του Code-29 είναι σαφώς ανεκτή. Κατασχέθηκαν οι αποζημιώσεις και οι προειδοποιήσεις 176 χιλιάδων 662 εργαζομένων και καταργήθηκαν τα δικαιώματά τους για παροχή παροχών ανεργίας. ”

– “Το καθεστώς των παλατιών, προσπαθώντας να συντρίψει κάθε κοινωνικό κίνημα με αστυνομικά μέτρα, μετέφερε μόνο το 1,1% του εθνικού εισοδήματος ως άμεση εισοδηματική στήριξη, η οποία είναι πολύ πίσω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.”

– “Νόμισμα ή τόκοι;” Κάθε ταλάντευση της δύναμης στην τραμπάλα συνεχίζει να πληρώνει βαρύ τίμημα στην κοινωνία. Το δημόσιο χρέος αυξάνεται σταδιακά. Ενώ το μερίδιο που διατέθηκε για πληρωμές τόκων από τον προϋπολογισμό ήταν 74 δισεκατομμύρια TL το 2018, έφτασε τα 180 δισεκατομμύρια TL έως το 2021. Το ρεκόρ στην ιστορία της Δημοκρατίας είναι σπασμένο με το 62,8 τοις εκατό του εξωτερικού χρέους προς το εθνικό εισόδημα. Το κατά κεφαλήν εισόδημα υπολείπεται της Κίνας με πληθυσμό 1,5 δισεκατομμυρίων. Τα κορυφαία 10 στην υψηλότερη κατάταξη πληθωρισμού και επιτοκίων στον κόσμο προστατεύονται με ζήλια. Η απασχόληση μειώθηκε στο 40 τοις εκατό, σχεδόν 10 εκατομμύρια άνεργοι, το κόστος ζωής που έφερε ο πληθωρισμός πλησιάζοντας το 17 τοις εκατό δημιούργησε μια εικόνα που έφερε τη ζωή των εργαζομένων στο χείλος της αβύσσου. Έκανε την κοινωνία να αναπνέει. Αυτή η εικόνα δεν είναι πεπρωμένο και είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και όχι φυσικών αιτιών. “

– «Αυτός ο φαύλος κύκλος δεν μπορεί να μείνει χωρίς να σταματήσει το καθεστώς λεηλασίας, το οποίο βασίζεται στη χρήση του κοινωνικού μας πλούτου για να κάνουμε μια χούφτα καπιταλιστών πλούσιους αντί να οικοδομήσουμε μια χώρα όπου μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μεγάλες μάζες εργατών και μικρών εμπόρων παρασύρονται στην καταστροφή, επιμένοντας σε ξέφρενα ενοίκια και συγκεκριμένα έργα όπως το Kanal Istanbul, ενώ οι διαβεβαιώσεις που παρέχονται στα έργα εταιρικής σχέσης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια μαύρη τρύπα αυξάνονται με το χέρι και οι πληρωμές σε ξένο νόμισμα δεν διακόπτονται μια μέρα. Δεν θα επιτρέψουμε να σπαταληθεί ο κοινωνικός πλούτος που διαρρέει από τις κατώτερες τάξεις στα σχέδια δημιουργίας νέων πλούσιων ενώ η ανεργία παίρνει αυτοκτονίες και φεύγει. “

– “Η διασφάλιση μιας δίκαιης κατανομής των κοινωνικών πόρων είναι δυνατή μόνο με την ύπαρξη ενός ισχυρού κοινωνικού κινήματος που το απαιτεί αυτό.”

– “Χωρίς να ξεχνάμε ότι η καταπολέμηση της φτώχειας, της ανεργίας και της πείνας είναι ουσιαστικά πρόβλημα του συστήματος, υποστηρίζουμε ότι οι λαοί μας που βρίσκονται στο κράτημα της φτώχειας και της πείνας πρέπει να ανακουφιστούν αμέσως με μια εγγύηση βασικού εισοδήματος.”

– «Υπό πανδημικές συνθήκες, θα αυξήσουμε τον αγώνα για την εφαρμογή μιας βασικής πολιτικής ασφάλειας εισοδήματος που θα υποστηρίξει το πλήρες κλείσιμο, όχι με λεηλασία της ασφάλισης ανεργίας, αλλά χρησιμοποιώντας τους πόρους του προϋπολογισμού των πολιτών. Θέλουμε το δικαίωμά μας, όχι τη χάρη. Η βασική ασφάλεια εισοδήματος είναι δικαίωμα. “

ΥΠΟΓΡΑΦΟΙ

2017 Πρωτοβουλία Bodrum Citizens Initiative, 78s Initiative, Akdeniz Çukurova Entertainment Places Association (AÇEYDER), Ankara Freedom for Thought Initiative, Anti-Capitalist Muslims, Soldier Oppo of Military Coups (Adam-Der), Atakent People’s Assembly, Ataşehir City Council, Hunters Solidarity Network , Avcılar Cafe Bar Operators Association, Avcılar Culture and Arts Association, Ayvalık City Council, Independent Metal Workers Union (BAMİS), Independent Textile Workers Union (BATİS), Bakırköy Solidarity Network, Bakırköy City Defense, Beşiktaş Tradesmen Solidarity and Solidarity Association, Beyoğlu Entertainment Places Association (BEYDER), SOMETHING WUST DO …, United Revolutionary Party, Buca City Council, Burhaniye City Council, Çankaya City Council, Union for Democracy (DIB), Democrat Gümüşhaneliler Platform (GÜDAP), Democratic Alevi Associations Federation Headquarters (DADF ), Deep Deep Poverty Network, Revolutionary Trade Unions Confederation (DISK), Devrimci Yapı İş, DİSK Devr Imci Tourism Workers Union, (DEV-TURİZM-İŞ) Marmara Branch, Divriği Cultural Association, East South East Associations Platform, Efeler City Council, Aegean Environment Platform (EGEÇEP), Aegean City Councils Union, Ecology Union, Retirees Solidarity Union, Fethiye City Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο Foça, Δημοτικό Συμβούλιο Γκαζεμίρ, Us for the Future, Assurance Movement, Güzelbahçe City Council, People’s House, Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), İVME Movement, İzmir City Councils Union, İzmir Musicians Association, Kadıköy Solidarity Network, Women are Strong Together, Cafe Bar Workers Solidarity, Confederation of Public Workers Unions (KESK), Karaburun City Council, Karşıyaka City Council, Kazdağları Ecology Platform, Kazdağları Istanbul Solidarity, Kızıltepe City Council, Kocaeli Entertainment Places Investors Association, Neighbor Gate Association, Konak City Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο του Κουσάντασι, Δημοτικό Συμβούλιο του Μαλτέπε, Δημοτικό Συμβούλιο του Μενεμέ, Δημοτικό Συμβούλιο του Μεντεσέ, Δημοτικό Συμβούλιο της Μίλας, Μ Δημοτικό Συμβούλιο Udanya, Ένωση Μουσικών και Σκηνικών Καλλιτεχνών, Δημοτικό Συμβούλιο Narlıdere, Δημοτικό Συμβούλιο Nilüfer, Δίκτυο Αλληλεγγύης Nurtepe-Güzeltepe, Δημοτικό Συμβούλιο Ödemiş, Πλατφόρμα προστασίας νερού νεράιδων (KAR_DEF), Δημοτικό συμβούλιο Seferihisar, Δημοτικό Συμβούλιο Selçuk, Ένωση Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Σοσιαλιστική Αλληλεγγύη Πλατφόρμα (SODAP), Κόμμα Σοσιαλιστικής Επανένταξης (SYKP), Δημοτικό Συμβούλιο Susurluk, Κόμμα Κοινωνικής Ελευθερίας (TÖP), Δημοτικό Συμβούλιο Turgutlu, Ένωση Εργαζομένων Τουρισμού, Ψυχαγωγίας και Υπηρεσιών (TEHİS), Ένωση Εργαζομένων όλων των Ξενοδόχων και Τουρισμού Turkish Medical Association (TMA), Turkey Tradesmen Platform, the Workers Party of Turkey (TIP), Turkey Tobacco Shop Platform (TTBP), the Association of University Lecturers (Univ-DER), Citizenship Basic Income – Turkey, Citizenship Basic Income Research & Αναπτυξιακός πολιτισμός και κοινωνία πολλαπλασιασμού, Πράσινο αριστερό κόμμα, Πρωτοβουλία πολιτών

.Source