Το όνομα που κάνει τη διαφορά στον τουρκικό τύπο: Mehmet Ali Birand

Η Τουρκία γνώρισε σημαντικό ρόλο στην καριέρα του κατά την πρόσφατη ιστορία της απώλειας της ζωής του, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ο Birand πέρασε 8 χρόνια.

Ο Milliyet ξεκίνησε την καριέρα του το 1964 με αφοσίωση αγάπης, αμεροληψία και φιλικός που κατάφερε να αγγίξει κάθε τμήμα της κοινωνίας με το πρόσωπο Birand, η Τουρκία ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του επαγγέλματος.

Ο Μεχμέτ Αλί Μπίραντ συνέβαλε επίσης σημαντικά στην ιστορία του τουρκικού Τύπου με τους δημοσιογράφους που εκπαιδεύτηκε στο επάγγελμά του.

Πρωτοπορούσε στην εκπαίδευση πολλών δημοσιογράφων, όπως ο βετεράνος δημοσιογράφος Birand, Mithat Bereket, Çiğdem Anad, Ali Kırca, Deniz Arman, Cüneyt Özdemir και Rıdvan Akar.

Μπήκε στο επάγγελμα το 1964 με την περιπέτεια της εθνικότητας

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1941, ο Birand αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Galatasaray, το οποίο εισήλθε το 1955, αφού ολοκλήρωσε το δημοτικό του σχολείο στο Zihnipaşa στο Erenköy.

Ο Μπιράντ συνέχισε την εκπαίδευσή του εισάγοντας το γαλλικό τμήμα στη Φιλολογία του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Abdi İpekçi, τον οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων, ενώ πήγε στο Λονδίνο για θεραπεία, είπε στον Birand, τον οποίο ο Milliyet έδωσε στον ανταποκριτή του Λονδίνου, “Αν βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα, μπορείτε να μας ενημερώσετε με επιστολή.” Τον επέτρεψε να κάνει το πρώτο βήμα στο επάγγελμα.

Όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία, αφενός, η χειρουργική επέμβαση στο Λονδίνο, αφενός, η εκπαίδευση γλωσσών Birand στην Τουρκία, επέστρεψε τον Ιούλιο του 1964, άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα Milliyet.

Ο Birand παντρεύτηκε τον Cemre, τον οποίο συνάντησε ενώ εργαζόταν στην εφημερίδα Milliyet, το 1971.

Αργότερα, ο Birand, ο οποίος συνέχισε την καριέρα του ως ανταποκριτής στην εφημερίδα Milliyet στις Βρυξέλλες για πολλά χρόνια, πήγε στην Ουάσιγκτον, Αθήνα, Στρασβούργο μετά την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση το 1974 και άρχισε να κάνει ένα όνομα για τον εαυτό του.

Η πόρτα στη φήμη άνοιξε με την “32η ημέρα”

Μπαίνοντας στον τηλεοπτικό κόσμο κάνοντας μια σημαντική καινοτομία στην επαγγελματική του ζωή, ο Birand ξεκίνησε ένα μηνιαίο πρόγραμμα ειδήσεων που ονομάζεται “32.Gün” το 1985.

Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Mehmet Ali Birand προσέλκυσε μεγάλη προσοχή με το πρόγραμμά του, το οποίο ασχολήθηκε με τις διεθνείς σχέσεις που έφτασαν σε μεγάλες μάζες και φιλοξένησε ξένους πολιτικούς, και το πρόγραμμα ήταν καθοριστικό για τη φήμη του.

Κατά τη διάρκεια των μακρών χρόνων του στις Βρυξέλλες, ο Birand, ο οποίος έφερε σημαντικά γεγονότα στην καριέρα του, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη το 1991 με τη σύζυγό του Cemre και τον γιο του Umur Birand, ο οποίος αποφοίτησε από το δημοτικό σχολείο.

“Δεν έχω υποφέρει ποτέ τόσο πολύ στη ζωή μου”

Ο Μπιράντ, του οποίου το όνομα γράφτηκε στο έγγραφο “Andıç”, το οποίο ετοίμασε και υπέγραψε ο 2ος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Çevik Bir, απολύθηκε από την εφημερίδα όπου εργαζόταν και σταμάτησε το τηλεοπτικό του πρόγραμμα.

Είπες, “Δεν είχα ποτέ τόσο πολύ πόνο στη ζωή μου.” Στη συνέχεια, ο Birand εργάστηκε στην ίδρυση του CNN Türk και έγραψε επίσης στήλες για την εφημερίδα Posta.

Το 2005, ο Birand έγινε ο αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων Kanal D Main News στο ίδιο γκρουπ. Μετά από λίγο, ο Birand, ο οποίος έγινε αρχισυντάκτης του CNN Türk και Kanal D, τελικά υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Kanal D News Group.

Ο Μεχμέτ Αλί Μπίραντ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε εντατική φροντίδα στο Αμερικανικό Νοσοκομείο για μια αλλαγή στη χοληδόχο κύστη, πέθανε στις 17 Ιανουαρίου 2013 σε ηλικία 72 ετών, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Η κηδεία του Birand θάφτηκε στο οικογενειακό νεκροταφείο στο νεκροταφείο Anadolu Hisarı μετά την κηδεία στην κηδεία στο Τζαμί Teşvikiye

Τα νέα που παρουσιάζονται στους συνδρομητές μέσω του AA News Flow System (HAS) δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Anadolu Agency με συνοπτικό τρόπο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε για εγγραφή.

.Source