Το όχημα αναγνώρισης της Κίνας “Tienvın-1” μπήκε σε τροχιά του Άρη

Το αναγνωριστικό όχημα της Κίνας “Tienvin-1” εισήλθε στην τροχιά του Άρη περίπου 7 μήνες μετά την αναχώρησή του από τη Γη.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Κινεζικής Εθνικής Διοίκησης Διαστήματος, το “Tienvın-1” μείωσε την ταχύτητά του αφού πλησίασε τον Άρη και μπήκε σε τροχιά περίπου 400 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του Άρη.

Φτάνοντας στο βαρυτικό πεδίο του Άρη, το όχημα αναγνώρισης θα εκτελέσει διάφορες κινήσεις διόρθωσης της τροχιάς σε αυτό το στάδιο και θα βρει μια κατάλληλη τοποθεσία για προσγείωση στον πλανήτη τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Το Tienvın-1 διαθέτει “τροχιακή μονάδα”, “μονάδα προσγείωσης Mars” και “επιφανειακό όχημα”.

Η επικοινωνία με το όχημα αναγνώρισης γίνεται μέσω ενός ραδιοτηλεσκοπίου στη βόρεια πόλη Tiencin, με καθυστέρηση περίπου 10 λεπτών.

“TIENVIN-1” ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 202 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Το “Tienvın-1”, το οποίο έφυγε από τον κόσμο στις 23 Ιουλίου 2020, πραγματοποίησε 202 καθημερινές πτήσεις. Το όχημα, το οποίο έκανε τέσσερις τροχιακές διορθώσεις κατά την περίοδο αυτή, κάλυψε απόσταση 475 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Η αποστολή του “Tienv”, που σημαίνει “να αναζητήσει την αλήθεια στους ουρανούς” στα κινέζικα, παίρνει το όνομά της από τις γραμμές του κινέζου ποιητή Zhu Yuen, που έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει αναδειχθεί ως η νέα δύναμη στον διαστημικό αγώνα που ηγούνται οι ΗΠΑ και η Ρωσία με τα φιλόδοξά της βήματα προς τις αποστολές εξερεύνησης της Σελήνης και του Άρη, τη δορυφορική τεχνολογία και τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές.

Η Κίνα, η οποία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου διαστημικού προγράμματος με τους δορυφόρους, τον πύραυλο, το λεωφορείο, τα οχήματα αναγνώρισης και άλλο εξοπλισμό που έχει παράγει τα τελευταία 20 χρόνια, πραγματοποιεί αποστολές Zhang-ı εντός του πεδίου της Σελήνης πρόγραμμα εξερεύνησης και λειτουργεί επίσης εντός του πλαισίου του πίνακα προσωπικού του διαστημικού σταθμού.

Το “Zhang-5”, το οποίο έστειλε η Κίνα στη Σελήνη, επέστρεψε στη Γη στις 17 Δεκεμβρίου 2020, συλλέγοντας δείγματα από τον δορυφόρο της Γης. Ολοκληρώνοντας με επιτυχία αυτήν την αποστολή εξερεύνησης, η Κίνα έγινε η τρίτη χώρα που συγκέντρωσε δείγματα από τη Σελήνη.

.Source