Το “όχι” του κοινοβουλίου κατά την ψηφοφορία των νόμων για τα ονόματα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η σύνοδος ολομέλειας του κοινοβουλίου απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης να συζητήσει αμέσως την έγκριση του νομοσχεδίου, τους κανόνες για την τροποποίηση της εκλογικής νομοθεσίας, τα ονόματα των κομμάτων, έτσι ώστε οι δύο νομοθεσίες να παραμείνουν υπό εξέταση, ψήφισαν από το κοινοβούλιο, το οποίο θα εμφανιστεί μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Ορχ Λουκαΐδης εξέφρασε την αντίρρηση του κόμματός του για επείγουσα συζήτηση ή ψηφοφορία.

Ο Γιώργος Όρτζ Πέρδικης, μέλος του Κινήματος Συνεργασίας Πολιτών για το Περιβάλλον, αντιτάχθηκε, λέγοντας ότι η ένσταση βασίστηκε στην αρχή ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να αλλάξει πριν από τις εκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφίτου, αφού εξήγησε ότι το κόμμα του θα μπορούσε να υιοθετήσει և ταιριάζει και στους πέντε νόμους που καλούνται να εκδοθούν, διευκρίνισε ότι εάν και οι δύο νόμοι εξεταστούν επειγόντως, το κόμμα του θα καταψηφίσει τον νόμο և κανονισμού.

Η θέση ότι αυτές οι νομοθεσίες δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως επείγουσα εκφράστηκε επίσης από τον Πρόεδρο του ΔΙΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.

Πηγή: KYPE

Source