Το «1CYPRUS» ξεκίνησε μια αναφορά στο Διαδίκτυο για τη λύση

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος έγραψε ότι η πρωτοβουλία προώθησε την εκστρατεία αναφοράς στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες και ανακοίνωσε ότι στόχος είναι η υποστήριξη μιας λύσης που θα βασίζεται στην κατανόηση που θα ενώνει την Κύπρο, βάσει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η λογική της μη κομματικής πρωτοβουλίας εξηγήθηκε επίσης στη συνάντηση και αναφέρθηκε ότι υπήρχε ανησυχία για το μέλλον της Κύπρου λόγω των κινδύνων της «μόνιμης διχοτόμησης» και της «τουρκικοποίησης της χώρας».

Η Πρωτοβουλία υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του κινδύνου ήταν η επανένωση του νησιού.

Η πρωτοβουλία υποστήριξε ότι η προοπτική της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού θα ενισχυθεί εάν ο Ελληνοκύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, οι πολιτικές δυνάμεις στη Νότια Κύπρο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συνειδητοποιήσουν ότι υποστηρίζεται η διαδικασία από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Η εφημερίδα έγραψε ότι παρουσιάστηκαν σύντομα βίντεο στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Διοίκησης Γιώργος Βασιλή, Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμόχωστου Βασίλειος, πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Κασουλίδης, Δικηγόρος Διεθνών Σχέσεων Τόμαζος Σελέπης και Έλληνας Συμπρόεδρος της Τεχνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Επιτροπή, Takis Hacıdimitriu.

Στην έκθεση σημειώθηκε ότι μεταξύ των μελών της πρωτοβουλίας είναι ο επιχειρηματίας Φάνος Επιφανίου, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Μάτσης, ο δικηγόρος Ερικ Μοντάνιος, ο πολιτικός αναλυτής Χρίστος Παναγιωτίδης και ο πρώην Πρέσβης Παύλος Αναστασιάδης.

.Source