Το 2020 ήταν μια σημαντική χρονιά για το TRNC – BRTK

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του ΑΚ Ömer Çelik δήλωσε ότι το 2020 ήταν μια σημαντική χρονιά όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού.

Steel, “Για ποιον μιλάμε αν μια συγκεκριμένη αντίθεση στην Τουρκία εντός της ΕΕ θέλει να καταστρέψει το μέλλον της Ευρώπης”. είπε.

Ο Omer Celik, η έδρα του κόμματος, ο Πρόεδρος και ο Πρόεδρος του Κόμματος του AK, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προεδρεύουν της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής (CEC) σε συνέντευξη Τύπου, ενώ η συνάντηση είναι το 2020 και οι εκλογές για την ΤΔΒΚ όσον αφορά την προστασία τόσο των τουρκοκυπρίων λαών όσο και των τουρκικών δικαιωμάτων και συμφερόντων Είπε ότι ήταν μια σημαντική χρονιά.

Δηλώνοντας ότι η επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ΤΔΒΚ μετά τις εκλογές είναι ιστορικής φύσης, ο Çelik είπε:

«Σε όλη αυτή τη διαδικασία, τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα και η ελληνική πλευρά για σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, άρση του εμπάργκο όπλων στην ελληνική πλευρά, και η στάση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο, που ενθάρρυνε εσφαλμένα την ελληνική πλευρά, είναι στην πραγματικότητα Επρόκειτο να προκαλέσει μια πολύ μεγαλύτερη κρίση στη Μεσόγειο. Ομοίως, η αλληλεγγύη της ΕΕ προς την ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν μια εξαιρετικά άθλια στάση. Από αυτήν την άποψη, επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας, και τελικά η Δημοκρατία της Τουρκίας, συνέχισε να ανεβαίνει μέχρι το τέλος της υπόθεσης με τους Τουρκοκύπριους. Η ιστορική επίσκεψη του Προέδρου μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου σήμαινε την κορώνα της. “

Υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν παρευρέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της G20, η οποία συγκλήθηκε δύο φορές πέρυσι λόγω της παγκόσμιας επιδημίας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών μέσω μεθόδου τηλεδιάσκεψης, ο Çelik είπε: «Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε αρχές έχει γίνει τώρα αποδεκτή σε διάφορα μέρη του κόσμου και ζήτησε μεταρρύθμιση και αλλαγή από τα Ηνωμένα Έθνη και τους παγκόσμιους οργανισμούς. Βλέπουμε ότι έχει γίνει η κύρια πολιτική που κυμαίνεται έντονα. Διότι, η αναποτελεσματικότητα των θεσμικών οργάνων των Ηνωμένων Εθνών ενάντια στην αδικία και η παθητικότητα των θεσμών στον κόσμο ενόψει διαφόρων κρίσεων δείχνουν σαφώς ότι αυτό πρέπει να μετατραπεί σε πολιτική. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Source