Το 2021 είναι έτος έντονης επαφής με την ΕΕ

Οι προσδοκίες μας από τη διοίκηση των ΗΠΑ

«Είμαστε έτοιμοι για μια υγιή σχέση με τη νέα διοίκηση στις ΗΠΑ. Θέλουμε μια προβλέψιμη σχέση με τις ΗΠΑ. Ελπίζω η νέα διοίκηση να είναι έτοιμη για αυτό. το τεχνικό επίπεδο των κυρώσεων από τις αρχές των ΗΠΑ στην Τουρκία για τη σύσταση ομάδας εργασίας. Επί του παρόντος δεν υπάρχει κοινή ομάδα εργασίας. Εξηγήσαμε λεπτομερώς γιατί έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το S-400. Αλλά είναι ζωτικής σημασίας για εμάς οι ΗΠΑ να μην κάνουν τίποτα για το FETO. Είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να συνεχίσει να στηρίζει τους τρομοκράτες ακριβώς δίπλα μας. Αυτές οι στάσεις των ΗΠΑ είναι απαράδεκτες.

Το 2021 είναι έτος έντονης επαφής με την ΕΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι σχέσεις με την ΕΕ ήταν άνισες. Το 2020 ήταν τεταμένο, ειδικά καθώς η Ελλάδα, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GCASC) και αργότερα η Γαλλία έφερε διμερή θέματα στην ατζέντα της ΕΕ. Παρ ‘όλα αυτά, ένα συνετό συμπέρασμα κατέληξε στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Δεκέμβριο. Το επόμενο έτος, είμαστε έτοιμοι για τις σχέσεις μας να συνεχιστούν σε ένα πιο θετικό περιβάλλον. Περιμένουμε από την ΕΕ να είναι επίσης έτοιμη. Ο μελλοντικός μας πρόεδρος της ΕΕ λέγοντας ότι εννοούσε, η Τουρκία είναι ήδη μέρος της Ευρώπης. Δεν είμαστε μέλος της ΕΕ, αλλά ιδρυτικό μέλος πολλών ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουμε νέα κεφάλαια με την ΕΕ. Υπάρχει μια πολιτική στάση εναντίον της Τουρκίας λόγω της χώρας που γνωρίζετε. Είναι όμως δυνατόν να ενημερώσετε το ζήτημα της μετανάστευσης, την Τελωνειακή Ένωση (CU); Ναι είναι δυνατόν. Θα μπορούσε να υπάρξει απαλλαγή από τη θεώρηση; Ναι ίσως. Αντιστέκονται για μερικές προτάσεις στους πέντε ή έξι τίτλους που απομένουν στη θεώρηση. Δυστυχώς, η στάση είναι πολιτική. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας και ο Πρέσβης μας στο Παρίσι εργάζονται σε έναν οδικό χάρτη για την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

class = “cf”>

Προτεραιότητά μας δεν είναι να ικανοποιούμε ένα από τα έθνη μας και να προστατεύουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας. Η επιθυμία μας είναι η Ανατολική Μεσόγειος να είναι μια ζώνη ειρήνης και σταθερότητας. Θέλουμε όλοι να είναι υπέρ της δίκαιης ανταλλαγής. Συνεχίζουμε το έργο μας με την ΕΕ για την πολυμερή διάσκεψη που πρότεινε ο Πρόεδρός μας στην ΕΕ. “

Το 2021 είναι έτος έντονης επαφής με την ΕΕ

class = “cf”>

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ DEMİRTAŞ: Η απόφαση της ΕΣΔΑ έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες αποφάσεις. Το ΕΔΑΔ εξέδωσε απόφαση που περιέχει πολιτική γνώμη. Θα εξηγήσουμε επίσης τη διατριβή μας.

ΑΡΜΕΝΙΑ: Εάν η Αρμενία συμμορφωθεί με την κατάπαυση του πυρός, εάν σέβεται τις σχέσεις με όλους τους γείτονές της, οι σχέσεις μπορούν να εξομαλυνθούν. Αυτή η εξομάλυνση θα ωφελήσει περισσότερο την Αρμενία και τον Αρμενικό λαό.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: Για να λειτουργούν κανονικά οι σχέσεις με το Ισραήλ, το Ισραήλ πρέπει να εγκαταλείψει την επιθετική του πολιτική. Εάν υπάρχει ομαλοποίηση στις σχέσεις μας με το Ισραήλ, μπορούμε φυσικά να διορίσουμε αμοιβαίους πρέσβεις. Εάν αυτό το ποσό για την εξαγωγή φυσικού αερίου στο Ισραήλ μέσω της Τουρκίας θα συζητηθεί η μετάβαση.

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ Uyghur Τούρκοι Η καθυστέρηση του εμβολίου από την Κίνα δεν έχει καμία σχέση με τους Ανατολικούς Τουρκιστάνους και τους Uyghur Turks. Ως Υπουργείο Εξωτερικών, δίνοντας το απαραίτητο έγγραφο για την εισαγωγή του εμβολίου, παρατηρούμε το ζήτημα των Ουιγούρων Τούρκων και λέμε ότι θέλουμε να στείλουμε αντιπροσωπεία για αυτό το ζήτημα και ότι είναι καιρός.

ΣΥΡΙΑ, ΛΙΒΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ: Στη Λιβύη, δεν έχουμε προβλήματα με την κυβέρνηση της Τρίπολης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ. Με τη στάση του Χατάρ να στοχεύει Τούρκους στρατιώτες, είπαμε στη Ρωσία ότι εάν το PKK / YPG δεν εγκαταλείψει τις περιοχές στη Συρία όπου μας υποσχέθηκε, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο. Είδαμε το Ιράκ αποφασισμένο να καθαρίσει τον Σιντζάρ από την τρομοκρατική οργάνωση.

.Source