Το 2021 είναι έτος έντονης επαφής με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι προσδοκίες μας από τη διοίκηση των ΗΠΑ

Είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε μια υγιή σχέση με τη νέα διοίκηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θέλουμε μια προβλέψιμη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελπίζω η νέα διοίκηση να είναι έτοιμη για αυτό. τεχνικό επίπεδο κυρώσεων από τις αρχές των ΗΠΑ στην Τουρκία για τη δημιουργία ομάδας εργασίας. Επί του παρόντος δεν υπάρχει κοινή ομάδα εργασίας. Εξηγήσαμε λεπτομερώς γιατί έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το S-400. Ωστόσο, είναι σημαντικό για εμάς οι ΗΠΑ να μην κάνουν τίποτα για το FETO. Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσετε να υποστηρίζετε τους τρομοκράτες μαζί μας. Αυτές οι θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι απαράδεκτες.

Είμαστε μέρος της Ευρώπης

Οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μικτές. Το έτος 2020 ήταν ιδιαίτερα τεταμένο καθώς η Ελλάδα, η ελληνοκυπριακή διοίκηση (GCASC) και η Γαλλία έφεραν αργότερα διμερή θέματα στην ατζέντα της ΕΕ. Παρ ‘όλα αυτά, ένα έξυπνο συμπέρασμα κατέληξε στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Δεκέμβριο. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας σε ένα πιο θετικό περιβάλλον το επόμενο έτος, και αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι έτοιμη. Ο μελλοντικός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία έχει ήδη πει ότι ανέφερε αυτό το μέρος της Ευρώπης. Δεν είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είμαστε ιδρυτικό μέλος πολλών ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γνωρίζετε ότι υπάρχει πολιτική στάση εναντίον της Τουρκίας λόγω της χώρας. Είναι όμως δυνατόν να ενημερώσετε το ζήτημα της μετανάστευσης της Τελωνειακής Ένωσης (Τελωνειακή Ένωση); Ναι, αυτό είναι δυνατό. Θα μπορούσε να υπάρξει απαλλαγή από τη θεώρηση; Ναι είναι δυνατόν. Αγωνίζονται μερικές ποινές για τα πέντε ή έξι επώνυμα που απομένουν στη θεώρηση. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πολιτική. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας και ο πρέσβης μας στο Παρίσι εργάζονται σε έναν χάρτη πορείας για την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Γαλλία.

Δίκαιη συμμετοχή

class = “cf”>

Προτεραιότητά μας δεν είναι να ικανοποιήσουμε ένα από τα έθνη μας και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Τουρκίας. Η επιθυμία μας για την Ανατολική Μεσόγειο να είναι μια ζώνη ειρήνης και σταθερότητας. Θέλουμε όλοι να υποστηρίξουν την ίση συμμετοχή. Συνεχίζουμε την εργασία μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολυμερή διάσκεψη που πρότεινε ο πρόεδρος μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «

Το 2021 είναι έτος έντονης επαφής με την Ευρωπαϊκή Ένωση

class = “cf”>

Μηνύματα στον κόσμο

Απόφαση Demirtaş: Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έλαβε απόφαση που περιέχει πολιτική γνώμη. Θα εξηγήσουμε επίσης τη διατριβή μας.

Αρμενία: Εάν η Αρμενία ενταχθεί στην εκεχειρία και σέβεται τις σχέσεις της με όλους τους γείτονές της, οι σχέσεις μπορούν να εξομαλυνθούν. Αυτή η εξομάλυνση θα είναι προς το συμφέρον της Αρμενίας και του αρμενικού λαού.

Σχέσεις με το Ισραήλ: Για να προχωρήσουν κανονικά οι σχέσεις με το Ισραήλ, το Ισραήλ πρέπει να εγκαταλείψει την επιθετική του πολιτική. Εάν υπάρχει ομαλοποίηση στις σχέσεις μας με το Ισραήλ, μπορούμε φυσικά να διορίσουμε κοινούς πρέσβεις. Εάν το ποσό αυτό εξάγει φυσικό αέριο στο Ισραήλ μέσω της Τουρκίας, συζητείται η μεταφορά.

Κινεζικά εμβόλια και Uyghur Τούρκοι: Η καθυστέρηση στη λήψη του εμβολίου από την Κίνα δεν έχει καμία σχέση με τους Ανατολικούς Τουρκεστάν και τους Uyghur Turks. Ως Υπουργείο Εξωτερικών, παρουσιάζοντας το απαραίτητο έγγραφο για την εισαγωγή του εμβολίου, εφιστούμε την προσοχή στο ζήτημα των Ουιγούρων Τούρκων και λέμε ότι θέλουμε να στείλουμε αντιπροσωπεία για αυτό το ζήτημα και είναι καιρός.

Συρία, Λιβύη και Ιράκ: Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη, αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ. Με τη στόχευση του Χάφταρ Τούρκων στρατιωτών, η Ρωσία είπε ότι εάν το PKK / YPG στη Συρία δεν εγκαταλείψει τις περιοχές που υποσχεθήκαμε, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο. Είδαμε ότι το Ιράκ είναι αποφασισμένο να καθαρίσει τον Σιντζάρ από τρομοκρατική οργάνωση.

Source