Το 2021, η Επιτροπή περιστράφηκε περίπου 15-20 έργα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Περίπου 15-20 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα συνεχιστούν ή προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το 2021 στο πλαίσιο της αποστολής, η οποία θα υλοποιηθεί από τη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο κ. Χατζηδημητρίου σημείωσε ότι η επιδημία του κοροναϊού έχει επηρεάσει το έργο της Επιτροπής, αλλά παρά τα εμπόδια, συνεχίζει να αυξάνεται εντατικά και πλήρως. “Έχουμε ακυρώσει κάποιες επισκέψεις, ωστόσο, συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας και προγραμματίζουμε μέσω τηλεδιασκέψεων”, είπε.

Αναφερόμενος σε κάποιες από τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ή βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι η υποστήριξη του καμπαναριού της Αγίας Αναστασίας στη Ληπητό έχει τελειώσει, οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις παρακείμενες εκκλησίες των Ασωμάτων και του Αγίου Γεωργίου στην Αφένδικα. , που λήγουν στις αρχές του νέου έτους.

Ο κ. Χατζηδημητρίου είπε επίσης ότι έγιναν μέτρα για την προστασία των ψηφιδωτών κοντά στον Άγιο Ευλάβιο στον Καράβα. Είπε ότι ζητήθηκαν προτάσεις για το τζαμί Orunda, το οποίο έληξε στις 28.12.2020. Βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για άλλα τζαμιά στη Λεμεσό, την Πάφο, τη Λάρμακα και την Κερύνεια και τα σιντριβάνια της Λάρνακας.

Μεταξύ των προγραμμάτων Soon που θα προωθηθούν σύντομα, πρόσθεσε, είναι ο Άγιος Γεώργιος στην Αυλώνα, ο Άγιος Αντώνιος στο Μασάρι και η Παναγία Κύρα στα Λιβάδια. Υποστήριξη έργων στον Άγιο Χαράλαμπο, στο Νέο Κορυώ, στην Κύπρο, καθώς και σε έργα που έχουν σοβαρά προβλήματα σε πολλές άλλες εκκλησίες.

Ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι η Τεχνική Επιτροπή αντιμετώπισε το ζήτημα που προέκυψε από την κατάρρευση τμήματος της στέγης της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στο Βάρο, «συνεχίζει τα προγράμματα άμεσης βοήθειας», σύμφωνα με προηγούμενα προγράμματα προγραμματισμού και συντήρησης.

Σημείωσε επίσης ότι το έργο ανακαίνισης των Τουρκοκυπρίων στη Μάντριά, καθώς και το νεκροταφείο του Καλίου Χωριού στη Λάρνακα, έχει ολοκληρωθεί. Εργασίες εξωραϊσμού πραγματοποιήθηκαν επίσης σε νεκροταφεία Caravan και Gypsum. Εργάζονται επίσης σε άλλα νεκροταφεία, πρόσθεσε.

Αυτό πρέπει να θεωρηθεί μόνο ως δείκτης, καθώς το έργο που έχει γίνει πριν από αυτό είναι σε διαφορετικά στάδια σε πολλά άλλα μνημεία και εκκλησίες, τα οποία θα συνεχιστούν το 2021, δήλωσε ο κ. Χατιδημητρίου.

Πηγή: KYPE

Source