“Το 2021 θα είναι καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία”

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μικοτάκης, δεδομένου ότι οι προηγούμενες διερευνητικές συνομιλίες που περιγράφονται θα ξεκινήσουν ξανά στις 25 Ιανουαρίου, αξιολόγησε την Τουρκία-Ελλάδα στην αποκλειστική συνέντευξη της έκτης ενσωμάτωσης. Ο Μικοτάκης χρησιμοποίησε την έκφραση “Οι τουρκο-ελληνικές σχέσεις θα είναι καλύτερες το 2021”.

Οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας ανέφεραν ότι πιστεύει ότι θα φτάσει σε καλύτερο επίπεδο το 2021 Miçotakis, περικοπή το 2016 και το οποίο θα ξεκινήσει ξανά στις 25 έως τις 61 Ιανουαρίου. Γιά διερευνητικές συνομιλίες “Ελπίζουμε από την αρχή την έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων. καθίστε και μιλήστε με την Τουρκία είναι πολύ καλύτερο από το να μην μιλάτε. Το σημαντικό είναι ότι αυτές οι συνεντεύξεις έχουν ένα πλαίσιο. Η Τουρκία Aegean μεταξύ μας και τώρα στοχεύουμε στον καθορισμό των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας στην ανατολική Μεσόγειο “, είπε.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο BBC Turkish, ως παράδειγμα αυτού, οι συμφωνίες του Miçotakis που καθορίζουν τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας που έχουν υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και Αιγύπτου και οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ του βορειοδυτικού γείτονα της Ελλάδας, Αλβανία, στάλθηκαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Του έδειξε να δέχεται να φύγει.

“ΣΤΟΙΧΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΟΥΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ”

Η Τουρκία κατά καιρούς έχει εγείρει «ιδιοκτησία ορισμένων νησιών στο Αιγαίο, ο οπλισμός τους» για τέτοια θέματα δεν μπορεί να συζητηθεί από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση τόνισε τον Μικοτάκη, «με την Τουρκία, στοχεύουμε να βρούμε μακροπρόθεσμες λύσεις. Αυτό θα ωφελήσει και την Τουρκία και θα έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ », υποστήριξε.

Αναφερόμενος σε μια ερώτηση σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στην Τουρκία, ο τελευταίος Μικοτάκης απάντησε, “οι σοβαρές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία των χωρών της ΕΕ δεν επιθυμούν την αίτηση. Ωστόσο, προειδοποιήσεις σχετικά με τις κυρώσεις της ΕΕ, η Τουρκία προβλέπει την αποφυγή προκλητικών ενεργειών στην περιοχή. Αναμένουμε μακροπρόθεσμη συνέχεια και συνέπεια από την Τουρκία “, είπε.

Τέλος, ο Μικοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα θέλει να «επιλύσει ειρηνικά όλες τις διαφορές στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» ενισχύοντας την άμυνά της παράλληλα με τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τις αραβικές χώρες και τις συμμαχίες που έχει δημιουργήσει.

.Source