Το 2028, η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είναι η Κίνα

Η Κίνα θα προσπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2028, πέντε χρόνια νωρίτερα από ό, τι πιστεύεται προηγουμένως, που δημοσιεύθηκε σήμερα

“Το κυρίαρχο ζήτημα στην παγκόσμια οικονομία εδώ και αρκετό καιρό είναι ο αγώνας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας για ήπια οικονομική δύναμη”, δήλωσε το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Μελετών. , CEBR) στην ετήσια έκθεσή της.

Η νέα επιδημία κοραναϊού, η οικονομική της επίπτωση, φαίνεται να «ζυγίζει τις κλίμακες σε αυτόν τον διαγωνισμό υπέρ της Κίνας», πρόσθεσε.

Για το CEBR, η «επιδέξια απάντηση της Κίνας στην επιδημία», η οποία κάποτε εμπόδισε σοβαρά, ները Τα χτυπήματα που υπέστη η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Δύσης σημαίνει ότι οι οικονομικές προοπτικές της ασιατικής δύναμης βελτιώνονται.

Η Κίνα αναμένεται να σημειώσει ετήσια αύξηση 5,7% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο από 20,2 έως 2025 και να επιβραδυνθεί στο 4,5% του ΑΕΠ έως το 2026-2030.

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακάμψουν έντονα μετά την επιδημία, ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας θα επιβραδυνθεί στο 1,9% του ΑΕΠ το 2021 και στη συνέχεια στο 1,6% έως το 2022-2024.

Το τρίτο είναι η Japan Aponia, η βρετανική θέση

Η απώνια της Ιαπωνίας θα παραμείνει η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, όταν θα ξεπεράσει την Ινδία, μειώνοντας τη Γερμανία από την τέταρτη στην πέμπτη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την CEBR, η οποία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σήμερα, ενδέχεται να πέσει στην έκτη θέση το 2024.

Ωστόσο, παρά το πλήγμα που θα λάβει το 2021 λόγω της εξόδου του από την ενιαία αγορά της ΕΕ, το ΑΕγχΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να είναι 23% υψηλότερο από τη Γαλλία γύρω στο 2035, ιδίως δεδομένου του προβάδισμα της χώρας. στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας, πάντα σύμφωνα με τις αξιολογήσεις του ινστιτούτου.

Η Ευρώπη θα αντιπροσωπεύει το 19% της παραγωγής των 10 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο το 2020, αλλά το ποσοστό αυτό αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 12% το 2035 – ακόμη χαμηλότερο εάν η διαμάχη ΕΕ-Βρετανίας αναπτυχθεί άσχημα, σύμφωνα με την CEBR :

Σύμφωνα με το Κέντρο, ο αντίκτυπος της επιδημίας είναι πιο πιθανό να αντικατοπτρίζεται στον αυξανόμενο πληθωρισμό παρά στην επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Το ινστιτούτο προβλέπει έναν «οικονομικό κύκλο αύξησης των επιτοκίων στα μέσα του 2020», ο οποίος θα πλήξει ιδιαίτερα τις οικονομίες που έχουν λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά από τις αγορές για να χρηματοδοτήσουν την απάντησή τους στην επιδημία.

Ωστόσο, μία από τις “επιταχυνόμενες” τάσεις από την επιδημία είναι η μετάβαση σε έναν “πιο πράσινο” τρόπο παραγωγής, “βασισμένο στην τεχνολογία”, καθώς ο κόσμος μπαίνει στη δεκαετία του 2030 – εκπτώσεις CEBR.

Πηγή: cnn.gr

Source