“Το 25ο πρόσθετο στοιχείο για μένα δεν έχει κανένα κίνδυνο

πανό8

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πολιτεία του Τέξας, ο Τραμπ επισκέφθηκε το συνοριακό τείχος του Μεξικού για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα και έλαβε πληροφορίες.

Ο Τραμπ, ο οποίος έκανε επίσης ομιλία εδώ, σχετικά με την αναστολή των λογαριασμών του από το Twitter και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, “Η ελευθερία της έκφρασης δέχεται επίθεση όπως ποτέ άλλοτε.” έκανε το σχόλιό του.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις σχετικά με το 25ο παράρτημα, το οποίο επιτρέπει στον πρόεδρο να απολυθεί από τον αντιπρόεδρο εάν δεν εκπληρώσει το καθήκον του, ο Τραμπ είπε: “Το 25ο παράρτημα δεν μου φέρει κανένα κίνδυνο. Αλλά αυτό το σημείο θα επιστρέψει αρνητικά στον Joe Biden και την κυβέρνηση του Μπάιντεν. Ούτε ο Μπάιντεν. προσέξτε τι θέλετε. ” προειδοποίησε.

Επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για «μετριοπάθεια» μετά τις πιέσεις του Κογκρέσου, ο Τραμπ είπε, «Τώρα είναι η ώρα για ανάκαμψη για τη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα για ειρήνη και ηρεμία». χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Τραμπ εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίδρασή του σε όσους επιτέθηκαν στο Κογκρέσο και είπε: «Την περασμένη Τετάρτη, εκατομμύρια πολίτες είδαν το Κογκρέσο των ΗΠΑ να πιέζεται και να περιπλανιέται στους διαδρόμους του. Όπως ανέφερα πάντα καθ ‘όλη τη διάρκεια της διοίκησής μου, νομίζω ότι πρέπει να σεβόμαστε την αμερικανική ιστορία και παραδόσεις. Ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα είναι στην Αμερική. Να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να υποστηρίξουμε το κράτος δικαίου και να στηρίξουμε τις δυνάμεις ασφαλείας μας. ” είπε.

ΠΑΡΟΧΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον Τραμπ συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου και βαδίστηκαν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Μια ομάδα διαδηλωτών που διέσχισαν τα οδοφράγματα της αστυνομίας μπήκαν στο Κογκρέσο και εμφανίστηκαν εικόνες που προκάλεσαν αγανάκτηση στη χώρα.

Στις συγκρούσεις, 5 άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν αστυνομικός, πέθανε και οι μονάδες Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ στάλθηκαν στο Κογκρέσο για να καταστείλουν τα περιστατικά.

Μετά τα γεγονότα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατικός Νάνσι Πελόσι, κάλεσε τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς να απολύσει τον Τραμπ σύμφωνα με το άρθρο 25 του Συντάγματος για υποκίνηση των γεγονότων.

Οι δημοκράτες υπέβαλαν χθες σχέδιο ψηφίσματος για να κινήσουν τη διαδικασία κατηγορίας εναντίον του Τραμπ.

πανό134


Ημερομηνία ενημέρωσης: 13 Ιανουαρίου 2021, 10:57

Source