Το 41% ​​του Landmark πέρασε στον Όμιλο YODA

Invel Real Estate, PRODEA Investments խումբ Κυπριακός όμιλος εταιρειών Ο Όμιλος YODA, κ. Ιωάννης Παπαλέκας, ανακοινώνει την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας για μεταφορά από το PRODEA στην εταιρεία του κ. Παπαλέκα, η οποία εδρεύει στην Κύπρο, η οποία είναι 41% είναι: 100% συμμετοχή στην PRODEA Vibrana Holdings Ltd, Cyprus Tourism Acceleration Company LLC, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου The Landmark Nicosia στη Λευκωσία, Κύπρος.

Η PRODEA Investments κατέχει μερίδιο 49% στη Vibrana Holdings Ltd και η Flowpulse Ltd, η οποία ανήκει στην Invel Real Estate, κατέχει ποσοστό 10%.

Η τελική τιμή της συναλλαγής θα καθοριστεί την ημέρα της μεταβίβασης των μετοχών, λαμβάνοντας υπόψη την αξία του ακινήτου ως 61,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού Κύπρου.

Το τέλος της συναλλαγής εκτιμάται έως τις 30.03.2021.

Η συμφωνία είναι το πρώτο βήμα σε μια ευρύτερη, συνεχή συνεργασία μεταξύ της Invel, της PRODEA και της YODA στην περιοχή της Μεσογείου և ξενοδοχείων και τουρισμού, με έμφαση στην επένδυση στην Ελλάδα և Κύπρο μέσω ενός αποκλειστικού φορέα διαχείρισης κεντρικών γραφείων. Στην κυπρο.

Ο κ. Άρης Καριτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments, δήλωσε: “Πρόσφατα, η πώληση ακινήτων PRODEA Investments στον Όμιλο YODA, σήμερα ανακοινώνουμε μια ευρύτερη, ευρύτερη συνεργασία ως στρατηγική επιλογή για να λειτουργήσει στρατηγικά ο όμιλός μας. Ο κ. Παπαλέκας, ο οποίος έχει γράψει μια πολύ επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων και της λειτουργίας του στο διεθνή χώρο. “Πιστεύουμε ότι η δυναμική της συνεργασίας μεταξύ της Invel, της PRODEA και της YODA μέσω της κοινοπραξίας μας, η οποία θα επικεντρωθεί κυρίως στην ανάπτυξη ξενοδοχείων, εστιατορίων και εστιατορίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, θα αποτελέσει αφετηρία για μια πολύ επιτυχημένη πορεία, με στόχο πάντα τη βέλτιστη απόδοση των μετόχων μας.”

Source