Το 56% των περιπτώσεων στο TRNC είναι ασυμπτωματικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Ερευνών DESAM του Πανεπιστημίου Near East, το 56% των περιπτώσεων COVID-19 στο TRNC είναι ασυμπτωματικό ή ήπιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Ερευνών DESAM του Πανεπιστημίου Near East, το 56% των περιπτώσεων COVID-19 στο TRNC είναι χωρίς συμπτώματα ή ήπια.

Τα χαρακτηριστικά των περιπτώσεων COVID-19 στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου προσδιορίστηκαν με τη μελέτη του ιού της κορώνας που πραγματοποιήθηκε στο COVID-19 PCR Diagnostic Laboratory του Near East University DESAM Research Institute. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που μοιράστηκε με τον επιστημονικό κόσμο στο Συμπόσιο Μικροβιολογίας της Τουρκικής Εταιρείας Μικροβιολογίας 2020 (TMC) που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-27 Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι οι περιπτώσεις COVID-19 ήταν ως επί το πλείστον απαλλαγμένες από συμπτώματα ή ήπιες στο TRNC. Τονίστηκε ότι η ποσότητα του ιού που ανιχνεύθηκε σε δείγματα αναπνευστικής οδού ασυμπτωματικών περιπτώσεων είναι παρόμοια με εκείνη με συμπτώματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν την ταχύτερη εξάπλωση του COVID-19. Από τις 29 Δεκεμβρίου, υπάρχουν 217 ενεργές περιπτώσεις στην ΤΔΒΚ.

Η έρευνα «Κλινική και Μοριακή Εκτίμηση SARS-CoV-2 μολυσμένων ασυμπτωματικών και συμπτωματικών περιπτώσεων» ανακοινώθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ερευνών του Πανεπιστημίου Near East DESAM COVID-19 PCR Diagnostic Laboratory, Prof. Δρ. Tamer Şanlıdağ, καθηγητής Δρ. H. Kaya Süer, καθηγητής Δρ. Murat Sayan, Αναπλ. Δρ. Buket Baddal, Assoc. Δρ. Mahmut Çerkez Ergören, Assoc. Δρ. Pınar Tülay, Asst. Ανάδοχος Δρ. Ayşe Arıkan, Dr. Φέρει την υπογραφή του Emrah Güler.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Νοσοκομείο Near East University και τον Dr. Νοσοκομείο Πανεπιστημίου της Κερύνειας Suat Günsel μεταξύ 28 Ιουλίου – 10 Οκτωβρίου 2020 για βήχα, αδυναμία, πυρετό, ρινική συμφόρηση, πονόλαιμο, απώλεια αίσθησης οσμής και γεύσης και συμπτώματα πόνου μυών / αρθρώσεων ή που είναι υγιή μόνο για να έχουν δοκιμασία COVID-19 PCR. Προετοιμάστηκε αξιολογώντας τα αποτελέσματα 17 χιλιάδων 71 υποψηφίων.

Δεν υπάρχει ιστορικό επαφών στο 59% των περιπτώσεων

Ως αποτέλεσμα των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν, 91 περιπτώσεις βρέθηκαν θετικές. Ενώ 40 από τις περιπτώσεις εμφάνισαν ήπια ή μέτρια συμπτώματα, 51 δεν παρουσίασαν συμπτώματα. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα ήταν πυρετός και αδυναμία στο 21% και βήχας στο 14%. Το ποσοστό των ασυμπτωματικών ατόμων που είχαν την ασθένεια και δεν εμφάνισαν συμπτώματα ήταν 56 τοις εκατό. Στη μελέτη, στην οποία τα θετικά περιστατικά SARS-CoV-2 ήταν μεταξύ των ηλικιών 2 και 57, το μέσο εύρος ηλικιών των ασυμπτωματικών και συμπτωματικών περιπτώσεων βρέθηκε να είναι 31-33. Ο προσδιορισμός 33 υποθέσεων από την Κύπρο, 42 στην Τουρκία, αποτελείται από 16 διαφορετικές εθνικότητες. Στις περιπτώσεις COVID-19 που παρατηρήθηκαν, το ποσοστό των ανδρών ήταν 67 τοις εκατό και το ποσοστό των γυναικών ήταν 33 τοις εκατό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, προσδιορίστηκε ότι το ποσοστό των ασθενών με ιστορικό επαφής με τον ιό παρέμεινε στο 41%, ενώ το 59% δεν ήξερε από πού πήραν τον ιό. Επισημάνθηκε ότι το φορτίο του ιού, δηλαδή η ποσότητα του ιού που μεταφέρεται στο αναπνευστικό σύστημα, είναι το ίδιο σε συμπτωματικές περιπτώσεις και ασυμπτωματικές περιπτώσεις, έτσι ώστε τα ασυμπτωματικά άτομα να είναι αποτελεσματικά στην αύξηση της τοπικής μόλυνσης.

Δεν πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι

Near East University DESAM Institute Director Διευθυντής Δρ. Ο Tamer Şanlıdağ τόνισε ότι παρά την πρόσφατη αύξηση των τοπικών υποθέσεων, η ΤΔΒΚ είναι μία από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες χώρες στον κόσμο και ότι τα μέτρα πρέπει να συνεχιστούν χωρίς συμβιβασμούς.

Σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν δεν τηρηθούν οι κανόνες, καθηγητής. Δρ. Ο Tamer Şanlıdağ είπε, “Θα προστατευόμαστε σε μεγάλο βαθμό όσο φοράμε μάσκα”. Η προσοχή στο γεγονός ότι η κοινωνία είναι πιο ευαίσθητη όταν φοράει μάσκα δεν είναι υποχρεωτική, καθηγητής. Δρ. Η Şanlıdağ υπογράμμισε ότι η αύξηση των ατομικών μέτρων είναι σημαντική για τη δημόσια υγεία. Συνεχίζοντας τα λόγια του, προειδοποίησε ότι «όσοι παρεμβαίνουν στο κοινό χωρίς να περιμένουν το αποτέλεσμα του τεστ θα πρέπει να αναλάβουν προσωπική ευθύνη».

Δοκιμές για τον προσδιορισμό του COVID-19 με γρίπη

Σημειώνοντας ότι δεν έχει όλα τα συμπτωματικά άτομα COVID-19, Καθ. Δρ. Ο Şanlıdağ είπε ότι θα ξεκινήσει το “Molecular Tests” για να προσδιορίσει τη διάκριση μεταξύ ιού και γρίπης. Καθηγητής Δρ. “Ακόμα και ο ιός που προκαλεί ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να εμφανίσει παρόμοια συμπτώματα με το COVID-19. Θα ξεκινήσουμε μοριακές δοκιμές για να διακρίνουμε το COVID-19 και τη γρίπη (γρίπη) και να προσδιορίσουμε ποια θεραπεία πρέπει να εφαρμοστεί”, δήλωσε ο Şanlıdağ.

Source