Το 56% των περιπτώσεων COVID-19 στο TRNC είναι χωρίς συμπτώματα ή ήπια!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Ερευνών DESAM του Πανεπιστημίου Near East, το 56% των περιπτώσεων COVID-19 στο TRNC είναι ασυμπτωματικό ή ήπιο.

Τα χαρακτηριστικά των περιπτώσεων COVID-19 στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου καθορίστηκαν με τη μελέτη κορανοϊού που πραγματοποιήθηκε στο COVID-19 PCR Diagnostic Laboratory του Near East University DESAM Research Institute.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που μοιράστηκε με τον επιστημονικό κόσμο στο Συμπόσιο Μικροβιολογίας της Τουρκικής Εταιρείας Μικροβιολογίας 2020 (TMC) που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-27 Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι οι περιπτώσεις COVID-19 ήταν ως επί το πλείστον απαλλαγμένες από συμπτώματα ή ήπιες στο TRNC. Τονίστηκε ότι η ποσότητα του ιού που εντοπίστηκε σε δείγματα αναπνευστικής οδού ασυμπτωματικών περιπτώσεων είναι παρόμοια με τα άτομα με συμπτώματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν την ταχύτερη εξάπλωση του COVID-19. Από τις 29 Δεκεμβρίου, υπάρχουν 217 ενεργές περιπτώσεις στην ΤΔΒΚ.

Η μελέτη «Κλινική και μοριακή αξιολόγηση των μολυσμένων με ασυμπτωματική και συμπτωματικών περιπτώσεων SARS-CoV-2» ανακοίνωσε το COVID-19 PCR Diagnostic Laboratory του Near East University DESAM Research Institute, Prof. Δρ. Tamer Şanlıdağ, καθηγητής Δρ. H. Kaya Süer, καθηγητής Δρ. Murat Sayan, Αναπλ. Δρ. Buket Baddal, Assoc. Δρ. Mahmut Çerkez Ergören, Assoc. Δρ. Pınar Tülay, Asst. Ανάδοχος Δρ. Ayşe Arıkan, Dr. Φέρει την υπογραφή του Emrah Güler.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Νοσοκομείο Near East University και τον Dr. Νοσοκομείο Πανεπιστημίου της Κερύνειας Suat Günsel από τις 28 Ιουλίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2020 με συμπτώματα βήχα, αδυναμία, πυρετό, ρινική συμφόρηση, πονόλαιμο, απώλεια αίσθησης οσμής και γεύσης και πόνο στους μυς / αρθρώσεις ή εάν είναι υγιή μόνο για να έχουν COVID-19 PCR Προετοιμάστηκε αξιολογώντας τα αποτελέσματα 17 χιλιάδων 71 υποψηφίων.

Χωρίς ιστορικό επαφών στο 59% των περιπτώσεων

Ως αποτέλεσμα των δοκιμών, βρέθηκαν 91 περιπτώσεις θετικές. Ενώ 40 από τις περιπτώσεις εμφάνισαν ήπια ή μέτρια συμπτώματα, 51 δεν παρουσίασαν συμπτώματα. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα ήταν πυρετός και αδυναμία στο 21% και βήχας στο 14%. Το ποσοστό των ασυμπτωματικών ατόμων που είχαν την ασθένεια και δεν εμφάνισαν συμπτώματα ήταν 56 τοις εκατό. Στη μελέτη, η οποία δηλώθηκε ότι τα θετικά περιστατικά SARS-CoV-2 ήταν μεταξύ των ηλικιών 2-57, το μέσο εύρος ηλικιών των ασυμπτωματικών και συμπτωματικών περιπτώσεων βρέθηκε να είναι 31-33. 33 αναγνωρισμένες περιπτώσεις Κύπρου, 42 στην Τουρκία, αποτελούνται από 16 διαφορετικές εθνικότητες. Στις περιπτώσεις COVID-19 που παρατηρήθηκαν, το ποσοστό των ανδρών μετρήθηκε ως 67 τοις εκατό και το ποσοστό των γυναικών ήταν 33 τοις εκατό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, προσδιορίστηκε ότι το ποσοστό των ασθενών με ιστορικό επαφής με τον ιό παρέμεινε στο 41%, ενώ το 59% δεν ήξερε από πού πήραν τον ιό. Επισημάνθηκε ότι το φορτίο του ιού, δηλαδή η ποσότητα του ιού που μεταφέρεται στο αναπνευστικό σύστημα, είναι το ίδιο σε συμπτωματικές περιπτώσεις και ασυμπτωματικές περιπτώσεις, οπότε τα ασυμπτωματικά άτομα μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην αύξηση της τοπικής μόλυνσης.

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε

Near East University DESAM Institute Director Διευθυντής Δρ. Ο Tamer Şanlıdağ τόνισε ότι παρόλο που σημειώθηκε αύξηση των τοπικών υποθέσεων τις τελευταίες ημέρες, η ΤΔΒΚ είναι μια από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες χώρες στον κόσμο και τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να συνεχιστούν χωρίς εφησυχασμό.

Σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν δεν τηρηθούν οι κανόνες, καθηγητής. Δρ. Ο Tamer Şanlıdağ είπε, «Θα προστατευόμαστε σε μεγάλο βαθμό εφ ‘όσον φοράμε μάσκα. Η προσοχή στο γεγονός ότι η κοινωνία είναι πιο ευαίσθητη όταν φοράει μάσκα δεν είναι υποχρεωτική, καθηγητής. Δρ. Η Şanlıdağ υπογράμμισε ότι η αύξηση των ατομικών μέτρων είναι σημαντική για τη δημόσια υγεία. Συνεχίζοντας τα λόγια του, προειδοποίησε ότι «όσοι παρεμβαίνουν στο κοινό χωρίς να περιμένουν το αποτέλεσμα της δοκιμής πρέπει να αναλάβουν προσωπική ευθύνη».

Ξεκίνησαν οι δοκιμές Flu και COVID-19

Σημειώνοντας ότι δεν έχει όλα τα συμπτωματικά άτομα COVID-19, Καθ. Δρ. Ο Şanlıdağ είπε ότι θα ξεκινήσουν «Μοριακές Δοκιμές» για να προσδιορίσουν τη διάκριση μεταξύ ιού και γρίπης. Καθηγητής Δρ. Ο Şanlıdağ είπε, «Ακόμα και ο ιός που προκαλεί ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα παρόμοια με το COVID-19. “Θα ξεκινήσουμε μοριακές δοκιμές για να διαφοροποιήσουμε το COVID-19 από τη γρίπη και θα προσδιορίσουμε ποια θεραπεία πρέπει να εφαρμοστεί”, είπε.

Σχόλια

Σχόλια

.Source