Το 85ο Great Atatürk Run πραγματοποιήθηκε συμβολικά

Το Great Ataturk Run που διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ιού της κορώνας, οργανώθηκε ως συμβολικό μέτρο. Ο αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν 10 άνδρες και 10 γυναίκες αθλητές, ξεκίνησε από το Dikmen Keklikpınarı και τελείωσε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των 10,8 χιλιομέτρων, οι αθλητές έφεραν τη τουρκική σημαία και τη σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Ο αγώνας, όπου δεν υπήρχε νικητής λόγω της συμβολικής του φύσης, τελείωσε με τους συμμετέχοντες αθλητές να διασχίζουν την γραμμή τερματισμού ταυτόχρονα.

Ο ΑΘΛΗΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΡΟΜΟ

Οι αθλητές που συμμετέχουν στο συμβολικά οργανωμένο τρέξιμο έχουν ως εξής: Beyza Canpolat, Aygül Baydaş, Arzugül Koca, Hatice İşler, Ayşe Ülger, Tuğba Sarı, Yasemin Karasu Dönmez, Buse Uluyol, Semanur Kanat, Münevver Sena Duran, Surt Duran, Surt Duran Körpe, Baran Ergüven, Mustafa İncesu, Sinan Koşay, Eser Kurt, Hakan Tazegül, Nuri Kömür.

Τα βραβεία Land Force σε αθλητές που συμμετείχαν στο τέλος Τρέχοντας δάσκαλος Συνταγματάρχης Serkan Aslan, Επαρχιακός Διευθυντής Νεολαίας και Αθλητισμού Μουσταφά Σέλικ, Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Φατίχ Σιντιμάρ και Γενικός Γραμματέας της Τουρκικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Χαλίλ Άκκας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: DHA

ÇİNTİMAR: ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΤΟΣ ΤΟ ATATÜRK RUN ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Fatih ihintimar είναι, παρά την πανδημία του Great Ataturk Run “που σημειώνει τη σημασία της οργάνωσης φέτος,” Ολοκληρώσαμε την 85η Ατατούρκ τρέχοντας φέτος ολοκληρώσαμε τον ευαγγελιστή. Όταν ο αδελφός μας Galip Darılmaz, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αγώνα, κατέβηκε, δέχτηκαν ως το προαύλιο της άφιξης του Atatürk στην Άγκυρα. Σήμερα, δεχόμαστε αυτά τα παιδιά ως φήμες για τον εορτασμό της άφιξης του Atatürk στην Άγκυρα. Σε αυτόν τον διαγωνισμό σήμερα, ολοκληρώσαμε αυτόν τον διαγωνισμό με 10 κορίτσια και 10 αγόρια. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του διαγωνισμού ήταν ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί για 85 χρόνια χωρίς διακοπή και χωρίς διακοπές. Η ημέρα αυτού του αγώνα άλλαξε μόνο μία φορά και όλες οι τελετές ακυρώθηκαν όταν ο τότε Πρόεδρος İsmet İnönü πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου, αλλά αυτός ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου και ήρθε μέχρι σήμερα. Σήμερα, σε ένα περιβάλλον όπου τα πάντα έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας, έχουμε πραγματοποιήσει αυτόν τον οργανισμό με την υποστήριξη της Διακυβέρνησης της Άγκυρας και του Υπουργείου Νεότητας και Αθλητισμού συμμορφώνοντας όλους τους κανόνες πανδημίας με τον Τύπο, το κοινό μας, τους αθλητές μας. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν. Ένας σημαντικός οργανισμός, ένας από τους οργανισμούς που έκαναν μακροπρόθεσμα την Ευρώπη, την άφιξη όλων των σημαντικών, τον Μεγάλο Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα και στη συνέχεια την ίδρυση της Άγκυρας, η πρωτεύουσα και η Δημοκρατία της Τουρκίας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της ημερομηνίας άφιξης. Προκειμένου να εκπροσωπήσω αυτό το σύμβολο με τον καλύτερο τρόπο, πιστεύω ότι ολοκληρώσαμε αυτόν τον διαγωνισμό και φτιάξαμε έναν οργανισμό άξιο του ονόματος Atatürk “Θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη και ευρύτερη συμμετοχή τα επόμενα χρόνια όταν δεν υπάρχει πανδημία”.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΤΑΡΚ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1936 και 12 αθλητές συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Ο αγώνας διεξάγεται συνεχώς από το 1936, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση. Ο Galip Darılmaz ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα μπροστά. Ο Şükrü Saban και ο Mehmet Yurdadön κέρδισαν τον αγώνα οκτώ φορές στους άνδρες, ενώ ο Lale Öztürk έγινε το πρώτο όνομα που πήρε το σχοινί 4 φορές στις γυναίκες. (DHA)

.Source