Το 85ο Great Atatürk Run πραγματοποιήθηκε συμβολικά

Με την ευκαιρία της 101ης επετείου από την άφιξη του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα, το 85ο Grand Atatürk Run πραγματοποιήθηκε συμβολικά φέτος λόγω της πανδημίας των κορωνών.

Το Great Ataturk Run που διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία της Τουρκίας, στο πλαίσιο του κοροναϊού, έχει οργανωθεί ως συμβολικά μέτρα. Ο αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν 10 άνδρες και 10 γυναίκες αθλητές, ξεκίνησε από το Dikmen Keklikpınarı και τελείωσε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των 10,8 χιλιομέτρων, οι αθλητές έφεραν τη τουρκική σημαία και τη σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Ο αγώνας, όπου δεν υπήρχε νικητής λόγω της συμβολικής του φύσης, τελείωσε με τους συμμετέχοντες αθλητές να διασχίζουν την γραμμή τερματισμού ταυτόχρονα.

Ο ΑΘΛΗΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΡΟΜΟ

Οι αθλητές που συμμετέχουν στο τρέξιμο συμβολικά οργανωμένοι λόγω της πανδημίας του κοροναϊού είναι οι εξής: Beyza Canpolat, Aygül Baydaş, Arzugül Koca, Hatice İşler, Ayşe Ülger, Tuğba Sarı, Yasemin Karasu Dönmez, Buse Uluyol, Semanur Kanat, Mürnat Sürt, Mürnat Surt, Mürnat Sürt, Mürnat Sürt Yalçınkaya, Mehmet Körpe, Baran Ergüven, Mustafa İncesu, Sinan Koşay, Eser Kurt, Hakan Tazegül, Nuri Kömür.

Τα βραβεία Land Force σε αθλητές που συμμετείχαν στο τέλος Τρέχοντας δάσκαλος Συνταγματάρχης Serkan Aslan, Επαρχιακός Διευθυντής Νεολαίας και Αθλητισμού Μουσταφά Σέλικ, Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Φατίχ Σιντιμάρ και Γενικός Γραμματέας της Τουρκικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Χαλίλ Άκκας.

ÇİNTİMAR: ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΤΟΣ ΤΟ ATATÜRK RUN ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Fatih Çintimar σημειώνει, παρά την πανδημία του Great Ataturk Run, το “Atatürk Running που ολοκληρώνει την 85η ολοκλήρωση της φετινής φήμης. Σήμερα, δεχόμαστε αυτά τα παιδιά ως ταλέντο του εορτασμού της άφιξης του Atatürk στην Άγκυρα. Στο σημερινό διαγωνισμό, ολοκληρώσαμε αυτόν τον διαγωνισμό με 10 κορίτσια και 10 αγόρια. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του διαγωνισμού ήταν χωρίς διακοπή για 85 χρόνια. Η ημέρα αυτού του αγώνα άλλαξε μόνο μία φορά, και δηλαδή, με την αποχώρηση του τότε Προέδρου İsmet İnönü στις 26 Δεκεμβρίου, όλες οι τελετές ακυρώθηκαν, αλλά αυτός ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου και έχει έρθει μέχρι σήμερα. Σε ένα περιβάλλον όπου τα πάντα διακόπηκαν λόγω της πανδημίας, ολόκληρης της πανδημίας με τον τύπο μας, του κοινού μας, των αθλητών μας Διοργανώσαμε αυτόν τον οργανισμό με την υποστήριξη της Διακυβέρνησης της Άγκυρας και του Υπουργείου Νεότητας και Αθλητισμού. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν. Ένας σημαντικός οργανισμός, ένας από τους οργανισμούς που έκαναν μακροπρόθεσμα την Ευρώπη, την άφιξη όλων των σημαντικών, τον Μεγάλο Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα και στη συνέχεια την ίδρυση της Άγκυρας, η πρωτεύουσα και η Δημοκρατία της Τουρκίας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της ημερομηνίας άφιξης. Προκειμένου να εκπροσωπήσω αυτό το σύμβολο με τον καλύτερο τρόπο, πιστεύω ότι ολοκληρώσαμε αυτόν τον διαγωνισμό και φτιάξαμε έναν οργανισμό άξιο του ονόματος Atatürk “Θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη και ευρύτερη συμμετοχή τα επόμενα χρόνια όταν δεν υπάρχει πανδημία”.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΤΑΡΚ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1936 και 12 αθλητές συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Ο αγώνας διεξάγεται συνεχώς από το 1936, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση. Ο Galip Darılmaz ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα μπροστά. Ο Şükrü Saban και ο Mehmet Yurdadön κέρδισαν τον αγώνα οκτώ φορές στους άνδρες, ενώ ο Lale Öztürk έγινε το πρώτο όνομα που πήρε το σχοινί 4 φορές στις γυναίκες.

.Source