Το Bayram των δύο κρατών συνεχίζεται … | Δημοσιογράφος Κύπρος

“Μην επιδιώκετε όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα”, δήλωσε ο Έρσιν Τατάρ σε γραπτή δήλωση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της 1ης Ιανουαρίου, ισχυριζόμενος ότι είχε επίσης πει στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ότι μια λύση δύο κρατών ήταν ρεαλιστική.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, ο κ. Τατάρ είπε ότι μετά τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομ ότι «ο Αναστασιάδης θέλει να επιλύσει δύο κράτη» και πριν από αυτό η συζήτηση του θέματος συνεχίζεται στη «νότια Κύπρο», σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην πρώτη του δήλωση το 2021 Είπε ότι δεν συζητούσε τίποτα άλλο από την ομοσπονδία, ότι συμμετείχε σε αυτό που είχε υποστηρίξει στο Crans Montana και ότι είχε προσπαθήσει να κατηγορήσει τον πρώην ειδικό σύμβουλο Espen Bart Eide για τα δύο κράτη που του αποδίδονται.

Είναι γνωστό, συνέχισε ο αρχηγός του κόμματος, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πιστεύει ότι η λύση των δύο κρατών είναι μια ρεαλιστική λύση. “Οι παράγοντες που σχετίζονται με το Κυπριακό το γνωρίζουν αυτό. “(Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) το ανέφερε επίσης στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mlut av avusoglu όταν συναντήθηκαν, το είπε ο κ. Av avusoglu.”

Σύμφωνα με τον Ersin Tatar, λόγω της μεγάλης πίεσης που άσκησε η εκκλησία, το ΑΚΕΛ, το ELAM και άλλοι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε να επιστρέψει στην παλιά του πολιτική θέση. Επιπλέον, ο κ. Τατάρ συνέχισε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη δήλωσή του της 1ης Ιανουαρίου επαναλαμβάνει όσα έγραψε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το 2017. Σε επιστολή που εστάλη στις 22 Σεπτεμβρίου, η Τουρκία δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να προσαρτήσει την Κύπρο.

Ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι σύμφωνα με τις συμφωνίες της Ζυρίχης-Λονδίνου, η Κύπρος δεν είναι παρά μια στάση για την Τουρκία և (Τουρκία) θέτει εμπόδια σε κάθε μέρος για την εφαρμογή του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. “Και πάλι, προσπάθησε να κρύψει τα γεγονότα.” Επανέλαβε τη θέση του ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος և Ελληνική ηλεκτρονική διακυβέρνηση όρισε την Κυπριακή Δημοκρατία ως «σημείο εκκίνησης για την Ένωση» “« ενδιάμεσος »στόχος, ο οποίος είχε« ίσα ιδρυτικά μέλη »T / C με τους« λαούς ». “Ανθρωποι”. “Για το σκοπό αυτό, η ΜΚΟ προετοιμάστηκε επίσης στο σχέδιο” Akrita “, οργανώνοντας κρυφά και οπλίζοντας τον εαυτό της. “Αν και η ελληνοκυπριακή ηγεσία παραβίασε το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήθελαν επίσης να παραβιάσουν τα συνταγματικά δικαιώματα του τουρκικού λαού”.

“Θυμάμαστε καλά τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης” Bloody Christmas “(1963), που ήταν η αρχή του στόχου της Ένωσης”, δήλωσε ο Τατάρ, προσθέτοντας ότι χωρίς την “αντίσταση των λαών μας” και την παρέμβαση της Τουρκίας, η Κύπρος θα είχε γίνει μια δεύτερη Κρήτη. : “Η ελληνική χούντα, διοργανώνοντας το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, είχε ως στόχο να προσαρτήσει την Κύπρο στην Ελλάδα.” “Εάν δεν συνέβαινε η” ειρηνευτική επιχείρηση “, όπως χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, οι Τουρκοκύπριοι θα ένιωθαν γενοκτονία”, είπε.

Ο Έρσιν Τατάρ αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είπε μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ότι «η Ένωση έχει επιτευχθεί».

Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη της Κύπρου, «υπάρχουν οι πραγματικότητες της Κύπρου, καθώς και η νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων, των Ελλήνων, τι συνέβη. Σύμφωνα με αυτή τη σκέψη, η Κύπρος είναι ελληνικό νησί, ο Κύπριος λαός είναι μειονότητα, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ισότητα στην κυβέρνηση. “Με βάση την ίδια νοοτροπία, οι Έλληνες της Κύπρου είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες της Κύπρου – των φυσικών πόρων της.”

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι οι Ελληνοκύπριοι ήταν υπεύθυνοι για το άλυτο Κυπριακό από τις συνομιλίες του 1968, προσθέτοντας ότι η ομοσπονδία στο Crans Montana είχε καταρρεύσει και δεν ήθελε μια δίκαιη λύση.

“Για όλους αυτούς τους λόγους, με την υποστήριξη της Τουρκίας, έχουμε φέρει στο προσκήνιο μια λύση βασισμένη σε δύο κυρίαρχα κράτη. Μιλάμε για τη λύση δύο κυρίαρχων κρατών, ώστε το κράτος μας να συνεχίσει να υπάρχει, έτσι ώστε ο κυρίαρχος λαός μας να μπορεί να ζει με ασφάλεια και ελεύθερη. “Και έτσι θα συνεχίσουμε να περπατάμε”, είπε.

“Η έκκλησή μου προς τον Πρόεδρο της ηλεκτρονικής ομάδας Αναστασιάδης”, δήλωσε ο κ. Τατάρ, αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “να μην επιδιώξουμε όνειρα που δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα, για να ανταποκριθούμε θετικά στην έκκλησή μας για διάλογο”. Η επιθυμία και η επιθυμία μου για το 2021 Για να βρούμε μια λύση δύο κυρίαρχων κρατών. “

Πηγή: KYPE

Source