Το Biden είναι έτοιμο για δεύτερη δόση εμβολίου κοροναϊού

“Το κάνω αυτό για να δείξω στους ανθρώπους ότι πρέπει να εμβολιαστούν όταν είναι διαθέσιμο το εμβόλιο”, δήλωσε ο νέος πρόεδρος μετά την πρώτη δόση.

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν θα παρουσιάσει μια δεύτερη δόση του εμβολίου κοροναϊού σήμερα, τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο, το οποίο έκανε στην τηλεόραση για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο, είπε η ομάδα του.

“Το κάνω αυτό για να δείξω στους ανθρώπους ότι είναι έτοιμοι να εμβολιαστούν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε”, είπε λίγο μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου Pfizer / BioNTech. Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Newark στο Ντελαγουέρ.

Η ομάδα του ανακοίνωσε ότι η δεύτερη δόση θα δοθεί «μπροστά από τις κάμερες» χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Περισσότεροι από 374.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπάιντεν κάλεσε τη διαδικασία διανομής εμβολίων στη χώρα του, που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η επόμενη κυβέρνηση του Μπάιντεν δήλωσε ότι θα διανείμει όλες τις δόσεις του εμβολίου COVID-19 αντί να σώσει τη μισή δόση για να τηρήσει την προθεσμία για όσους έλαβαν τη δεύτερη δόση από εκείνους που έχουν ήδη λάβει την πρώτη. ,

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, “τάσσεται υπέρ της άμεσης διανομής των διαθέσιμων δόσεων” και πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εμποδίζει την προμήθεια εμβολίων, ώστε να είναι διαθέσιμες περισσότερες δόσεις του εμβολίου. “Οι Αμερικανοί το κάνουν ήδη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπάιντεν στο CNN την Παρασκευή.

Περίπου 6,7 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου COVID-19, το οποίο είναι πολύ μικρότερο από τα 20 εκατομμύρια που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2020. Μέχρι στιγμής, περίπου 22,1 εκατομμύρια δόσεις έχουν διανεμηθεί στη χώρα, γεγονός που δείχνει την πρόκληση που παρουσιάζει αυτή η εταιρεία όσον αφορά τα προβλήματα εφοδιασμού.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source