Το Bitcoin ξεπέρασε τα $ 28.000

Το δημοφιλές crypto νόμισμα Bitcoin, το οποίο έχει προσελκύσει την προσοχή των επενδυτών με την πρόσφατη ισχυρή άνοδο του, ετοιμάζεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη μηνιαία ανοδική πορεία σε περισσότερο από ένα χρόνο αφού είδε πάνω από 28.000 $ το Σαββατοκύριακο.

Το νόμισμα με το υψηλότερο ανώτατο όριο αγοράς επέστρεψε μερικά από τα κέρδη του αφού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 28.365 δολαρίων την Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg. Το Bitcoin θα σημειώσει επίσης τη μεγαλύτερη ανοδική πορεία του από τα μέσα του 2019, με τις απότομες αυξήσεις του τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ο Vijay Ayyar, διευθυντής της μονάδας ανάπτυξης επιχειρήσεων του κέντρου κρυπτογράφησης Luno στη Σιγκαπούρη, δήλωσε: “Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στην κορυφή, μπορούμε ακόμα να δούμε 30.000 $. Πρέπει σίγουρα να δούμε κάποια αναδρομή, αλλά το μέγεθος πιθανότατα θα είναι μικρότερο. Μόνο 10% έως 15%.” Μπορούμε να το δούμε με μείωση. ” είπε.

Οι απόψεις στην αγορά αποκλίνουν καθώς η τιμή του Bitcoin έχει ξεπεράσει τρεις φορές φέτος. Ενώ οι υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος έχουν αντισταθμίσει την αδυναμία του δολαρίου και τον κίνδυνο πληθωρισμού, επισημαίνουν επίσης το αυξημένο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών. Άλλοι αμφισβητούν την εγκυρότητα του Bitcoin ως επένδυση και επισημαίνουν τη σύντομη ιστορία των κρυπτονομισμάτων μετά από απότομες πτώσεις.

Από την άλλη πλευρά, η αβεβαιότητα σχετικά με τη ρύθμιση στην ακόμη εύθραυστη αγορά κρυπτογράφησης εξακολουθεί να είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επενδυτές.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα με την Ripple Labs Inc. και κατηγόρησε τα ανώτατα στελέχη της για παραπλάνηση επενδυτών σε σχέση με την XRP. Αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν τις προσδοκίες για αυστηρότερο έλεγχο των ψηφιακών στοιχείων.

Ο Ayyar δήλωσε ότι μετά τις εξελίξεις σχετικά με το XRP, οι επενδυτές στράφηκαν στο Bitcoin και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Το Bitcoin, το οποίο αυξήθηκε περίπου 280 τοις εκατό φέτος, διαπραγματεύτηκε στα 26,995 δολάρια τη Δευτέρα στις 08,55 CET. Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto έχει αυξηθεί περίπου 260 τοις εκατό φέτος.

Πηγή: Bloomberg HT

.Source