Το Bitcoin συγκεντρώνει πάνω από 30.000 $ για πρώτη φορά, μετατρέποντας σε πληρωμή mainstream

Ψηφιακό νόμισμα Το Bitcoin επέκτεινε το ράλι του, ξεκινώντας το έτος με μια αύξηση πάνω από 30.000 $ για πρώτη φορά, με όλο και περισσότερους εμπόρους και επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι πρόκειται να γίνει μια κύρια μέθοδο πληρωμής.

Η τιμή του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος στον κόσμο διαπραγματεύτηκε έως και 31.824 $ νωρίς το Σάββατο, με σχεδόν όλες τις άλλες αγορές να κλείνουν κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο το 2021. Διαρκούσε περίπου 8% στα 31.743 $.

Το Bitcoin προχώρησε πάνω από 300% το 2020 και με το τελευταίο σκέλος υψηλότερο έχει προσθέσει πάνω από 50% από το να ξεπεράσει τα 20.000 $ μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Το νόμισμα blockchain υπήρχε μόνο για μια δεκαετία περίπου, και το 2020 έχει δει τη ζήτηση να αυξάνεται από μεγαλύτερους επενδυτές των ΗΠΑ, προσελκύονται από τις αντιληπτές ιδιότητες αντιστάθμισης του πληθωρισμού και τις δυνατότητες για γρήγορα κέρδη, καθώς και από τις προσδοκίες ότι θα γινόταν μια κύρια πληρωμή μέθοδος.

Οι επενδυτές δήλωσαν ότι η περιορισμένη προσφορά bitcoin – που παράγεται από τους λεγόμενους υπολογιστές “εξόρυξης” που επικυρώνουν μπλοκ συναλλαγών, ανταγωνιζόμενοι για την επίλυση μαθηματικών παζλ – βοήθησε στην ενίσχυση των ανοδικών κινήσεων τις τελευταίες ημέρες.

Μερικοί το είδαν επίσης ως παιχνίδι ασφαλούς καταφυγίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, παρόμοιο με το χρυσό.

Source