Το Brexit δεν αναμένεται να επηρεάσει τον τουρισμό στην Κύπρο, λέει η PASYXE Famagusta

Προβλέπεται ότι το Brexit δεν θα επηρεάσει τον τουρισμό στην Κύπρο, λέει ο Πρόεδρος PASYXE Famagusta.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το Brexit δεν αναμένεται να επηρεάσει τη ροή τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό αναφέρθηκε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων από τον Ντόρο Τάκκα, Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Αμμοχώστου Πανσιπέ (PASYXE).

Ερωτηθείς σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit στην κυπριακή τουριστική βιομηχανία, ο κ. Takkas εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας: «Από όσο γνωρίζουμε, ο τουρισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο στο νησί μας δεν επηρεάζεται όπως έχουμε μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε δει εμπόδια στο ταξίδι της Κύπρου γενικά στην Ευρώπη. “Ευτυχώς, δεν χρειάζεστε βίζα για να επισκεφθείτε τη Βρετανία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το αντίστροφο.”

Σε αυτόν τον τομέα συνέχισε. “Δεν φαίνεται να υπάρχει. Δεν περιμένουμε συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά αυτό που κανείς δεν ξέρει είναι πόσο θα επιστρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο οικονομικά στο Brexit. “Μια χώρα με οικονομικά προβλήματα, αυτό αντικατοπτρίζεται στον τουρισμό και σε άλλες περιοχές”.

Η PASYXE Famagusta, δήλωσε ο κ. Takkas, “θέλει να έχει μια οικονομικά ισχυρή Βρετανία με μια ισχυρή λίρα που δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί, ώστε οι σχέσεις της με το ευρώ να ευθυγραμμιστούν με την Κυπριακή αγορά τουρισμού χωρίς κίνδυνο”. Ωστόσο, το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο με την επιδημία κοραναϊού είναι παγωμένα.

Ταυτόχρονα, “οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα στην τουριστική επιχείρηση, όλοι περιμένουν την ανάπτυξη εμβολίων.” Ταυτόχρονα, το προσωπικό ζητά να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει με άλλα ξενοδοχεία και τουριστικές εταιρείες, δηλαδή πότε θα λειτουργήσουν ».

Αυτή η αβεβαιότητα, η οποία υφίσταται από πέρυσι στον τουριστικό τομέα, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντόρος Τάκκας “είναι το χειρότερο ειδικά για τον τουριστικό τομέα, γιατί έως ότου εμβολιαστούν οι περισσότεροι από αυτούς, τίποτα δεν μπορεί να προγραμματιστεί ή να οργανωθεί.” πληθυσμός τουλάχιστον σε χώρες της ΕΕ. “

Source