“Το BRTK βιώνει ένα αποκορύφωμα σε μια περίοδο αδικίας και αδικίας”

Η Ένωση Εργαζομένων Bayrak Radio and Television Corporation (Bay-Sen), ως πρόεδρος της Bayrak Radio and Television Corporation (BRTK), η πιθανή επανατοποθέτηση του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Özer Kanlı, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν εφάρμοσε τη συλλογική σύμβαση εργασίας», ήταν η «μεγαλύτερη αδικία» για τους εργαζομένους. Εξήγησε ότι θα ήταν και οι υπάλληλοι δεν θα «μείνουν σιωπηλοί» σε αυτό.

Ο κ. Sen έκανε ένα δελτίο τύπου σήμερα στις 9:00 με μια πλακάτ που κρέμεται μπροστά από την BRTK και ισχυρίστηκε ότι τα δικαιώματα του προσωπικού της BRTK βάσει της Συλλογικής Συμφωνίας Συμφωνιών (TİS) που υπεγράφη στις 17 Ιουνίου 2020 “αγνοήθηκαν και σφετερίστηκαν”.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, παρατηρήθηκε ότι τα μέλη του Bay-Sen κρεμούσαν τα πανό τους στην πόρτα εισόδου του θεσμικού οργάνου τον περασμένο Αύγουστο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του TIS από το σωματείο, αλλά καταδικάστηκαν από τη διεύθυνση του ιδρύματος την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Κάνοντας δήλωση εξ ονόματος του διοικητικού συμβουλίου της Bay-Sen, ο Ιμπραήμ Κανάτ δήλωσε ότι οι υπάλληλοι του BRTK εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους και συνεχίζουν να είναι η φωνή των Τουρκοκυπρίων, λέγοντας: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν στρατολογηθεί εδώ και 27 χρόνια, των οποίων τα στελέχη σφετερίστηκαν, τα οποία προσπαθούν να είναι η φωνή της εξουσίας υπό κάθε περίσταση. Το BRTK, το οποίο ήταν δεσμευμένο ως προς αυτό, βιώνει τώρα ένα αποκορύφωμα σε μια περίοδο αδικίας και αδικίας.

Υπενθυμίζοντας ότι μια Συλλογική Συμφωνία διαπραγμάτευσης υπογράφηκε με τον πρωθυπουργό της περιόδου στις 17 Ιουνίου 2020, ο Κανάτ είπε, “Η Συλλογική Συμφωνία διαπραγματεύσεων, υπογεγραμμένη από μια νοοτροπία που δεν αναγνωρίζει καν τις δικές της υπογραφές, αγνοήθηκε και σφετερίστηκε, ήταν η πρώτη σε πολλές πρόσφατες εκβιαστικές δημοκρατίες”.

Δηλώνοντας ότι έχουν ακούσει ότι ο πρωθυπουργός Ersan Saner θα διορίσει τον Özer Kanlı ως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, ο ahimbrahim Kanat δήλωσε ότι στην προηγούμενη θέση του, ο Kanlı δεν εφάρμοσε τη Συλλογική Συμφωνία Διαπραγματεύσεων και το έπραξε άδικα:

«Αυτό το ραντεβού είναι το μεγαλύτερο πλήγμα για τη δικαιοσύνη των εργαζομένων της BRT. Η μεγαλύτερη αδικία που πρέπει να γίνει στο προσωπικό είναι να ζητήσει το διορισμό του διευθυντή που δεν επέβαλε τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και του Özer Kanlı, ο οποίος είπε «Είμαι», ο οποίος δεν επέβαλε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επειδή καμία δομή χωρίς δικαιοσύνη δεν βρήκε επιτυχία στην παγκόσμια ιστορία και το τέλος της ήταν απογοητευτικό. “

Λέγοντας ότι οι υπάλληλοι της BRTK δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί, ο Kanat είπε: «Οι υπάλληλοι της BRT παίρνουν τη δύναμή τους από τη δικαιοσύνη, την καρδιά και την ενότητα. Ο υπάλληλος της BRT δεν θα χτυπήσει ποτέ με την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια τους. Δεν θα κάνουμε το BRT, τη φωνή των Τουρκοκυπρίων κατά της αδικίας και της αδικίας, ανεξάρτητα από το κόστος. Για αυτόν τον λόγο, τις επόμενες μέρες, θα ενημερώσουμε το κοινό ότι είμαστε έτοιμοι για ενέργειες και απεργίες που η ιστορία δεν έχει δει ποτέ για χάρη της διαβίωσης και της διατήρησης της δημοκρατίας ».

ΕΤΣΙ

Source