Το “Children Love House” χτίζεται – BRTK

Η Κυπριακή Διοίκηση Ιδρυμάτων μεταφέρει μια εγκατάσταση, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο ψυχαγωγίας για σκοπούς διαφορετικούς από τα ιδρύματα του παρελθόντος, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να χτίσει ένα «Παιδικό Σπίτι Αγάπης».
Αναφέρθηκε ότι η Διοίκηση Ιδρυμάτων Κύπρου πλησιάζει στο τέλος της υπόθεσης ανάληψης που συνεχίζεται από το 2013 και έδωσε εισόδημα 18 εκατομμυρίων TL και έφτασε στο στάδιο της μίσθωσης της εγκατάστασης στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για συμβολικό ποσό.

Η εγκατάσταση, που αποτελείται από 7 στρέμματα γης, 2 μεγάλα κτίρια, 12 μπανγκαλόου και μια πισίνα που ανήκει στην Επιτροπή Τζαμιών του χωριού Hamitköy, θα μετατραπεί σε κοινωνική εγκατάσταση για παιδιά υπό την αιγίδα του κράτους.
Οι επισκευές και οι προετοιμασίες των κτιρίων θα γίνουν από πολλούς φιλάνθρωπους, ιδίως το Ίδρυμα Tangül Çağıner.
Στη δήλωση της Κυπριακής Διοίκησης Ιδρυμάτων, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Υποβλήθηκε υπόθεση έξωσης για αυτό το ακίνητο το 2013 και το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωσή του το 2019. Η υπόθεση zilliyet βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο εγγύς μέλλον. Το ακίνητο θα ενοικιαστεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για 10 χρόνια για να χτίσει ένα σπίτι αγάπης για παιδιά. Η σύμβαση προβλέπεται να παραταθεί σε 30 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης από το Υπουργείο. Η Κυπριακή Διοίκηση Ιδρυμάτων παραιτήθηκε από τα εισοδήματά της από 600 χιλιάδες TL ετησίως και 18 εκατομμύρια TL σε 30 χρόνια λόγω αυτής της μεγάλης χρήσης και την ενοικίασε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για συμβολική τιμή 3000 TL ετησίως.
Σημειώθηκε ότι με αυτήν τη μίσθωση, η παράδοση με το κλειδί στο χέρι δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης zilliyet, αλλά το Υπουργείο μπορεί να εκτελέσει τις εργασίες του έργου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Source