Το CovTracer έρχεται. Θα σας ενημερώσει εάν έχετε πονόλαιμο. Πώς θα λειτουργήσει;

Μια εφαρμογή που θα σας ενημερώσει ότι βρισκόσασταν στο ίδιο μέρος με ένα άτομο που δεν γνωρίζετε, είναι θετικό για το λαιμό իպ Η Κύπρος στη διασυνοριακή πλατφόρμα – Τι λέει ο Υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κοκκίνος στους Κυπριακούς Times για μια νέα έξυπνη εφαρμογή

Μια νέα αίτηση από το Υπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, εκτός από το απροσδόκητο, το οποίο θα ειδοποιήσει τον χρήστη εάν σχετίζεται στενά με την περίπτωση κορανοϊού, δήλωσε ο Κυριάκος Κόκκιος, Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, αυτό είναι ένα πρόγραμμα που είναι βολικό για να βοηθήσει στην αναζήτηση.

Όπως μάθαμε από μια αρμόδια πηγή, αυτή η εφαρμογή θα ενημερώσει τον χρήστη ότι από μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ήταν με ένα άγνωστο άτομο για περισσότερα από 15 λεπτά, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί ως περίπτωση. Και αυτό είναι για εξέταση λαιμού. Και οι δύο είναι προϋποθέσεις για τη λήψη της εφαρμογής.

Τα προσωπικά δεδομένα δεν θα διαβιβαστούν στους χρήστες և Οι πληροφορίες θα αποθηκευτούν στο σύστημα για 14 ημέρες, μια περίοδο σύμφωνα με την οποία, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το άτομο πρέπει να παραμείνει αυτοσυγκρατημένο.

Όνομα της αίτησης: CovTracer:

Στις δηλώσεις του Κύπρος Φορές: Ο Υφυπουργός σημειώνει ότι αυτή η εφαρμογή αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι τελικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Η χρήση του προγράμματος θα είναι εθελοντική, δηλαδή όποιος θέλει, θα το κατεβάσει στο τηλέφωνό του, μέσω του οποίου θα λάβει ένα μήνυμα σε περίπτωση στενής επικοινωνίας, σε συνεργασία με την ακόλουθη ομάδα.”

Η αίτηση της Κύπρου έχει ήδη εγκριθεί για είσοδο στη διασυνοριακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ειδοποιηθείτε εάν βρίσκεται σε άλλη χώρα.

Αν και είναι ξεπερασμένο, το βρήκαμε CovTracer: σε διαθέσιμους εγκαταστάτες λογισμικού.

Source