Το Cryptocurrency αναπτύχθηκε για αστείο και αγοραία αξία άνω των 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το crypto νόμισμα Dogecoin, το οποίο εμφανίστηκε με ένα αστείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κέρδισε περισσότερο από 130 τοις εκατό σήμερα και έφτασε τα 0,30 $. Η συνολική αξία των Dogecoins στην αγορά έχει ξεπεράσει τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, το Dogecoin έχει γίνει το 8ο κρυπτογράφηση με το υψηλότερο όριο αγοράς.

Οι απότομες αυξήσεις ή μειώσεις των τιμών των κρυπτονομισμάτων είναι συχνές. Τα κρυπτονομίσματα, τα οποία μπορούν να φέρουν τεράστια κέρδη ή ζημίες στους επενδυτές τους, θεωρούνται ως επικίνδυνο επενδυτικό εργαλείο.

Οι ειδικοί λένε ότι περισσότεροι από ένας παράγοντες ενδέχεται να έχουν διαδραματίσει ρόλο στην αποτίμηση του Dogeceoin.

Ένα από αυτά δείχνει ότι μια εταιρεία καθαρισμού αέρα με έδρα τις ΗΠΑ με την επωνυμία Kronos αγόρασε 600 εκατομμύρια μονάδες Dogecoin Cash, η οποία συνδέεται με το Dogecoin.

Στη συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου, ανακοινώθηκε ότι το Dogecoin Cash έλαβε με τα χρήματα των 60 εκατομμυρίων δολαρίων στο θησαυροφυλάκιο της εταιρείας.

Ο διευθυντής της Kronos, Michael Rubinov, ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη εταιρεία με δημόσια διαπραγμάτευση που δέχεται πληρωμές σε αυτό το νόμισμα, και για να το γιορτάσουν, θα παράγει μια συσκευή καθαρισμού αέρα που ονομάζεται AirDOGE.

Αναφέρεται ότι ένας άλλος λόγος για να κερδίσει η αξία του Dogecoin μπορεί να είναι η δημοσίευση του επιχειρηματία του Elon Musk “Coming to the Moon πολύ σύντομα” στις 10 Απριλίου. Ο Musk μοιράστηκε προηγουμένως ότι οι τιμές Dogecoin θα «πηδούσαν στο φεγγάρι» και προκάλεσαν το νόμισμα να κερδίσει μεγάλη αξία.

Υποστηρίζοντας το Dogecoin, ο Musk μοιράστηκε ένα βίντεο με ένα χαμογελαστό σκυλί μετά την αύξηση των τιμών σήμερα.

Τέλος, το γεγονός ότι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται Coinbase δημοσιοποιείται στο χρηματιστήριο Nasdaq στις ΗΠΑ έχει επίσης προκαλέσει την αύξηση της τάσης των τιμών των νομισμάτων κρυπτογράφησης.

Το Dogecoin κέρδισε μεγάλη αξία τον Φεβρουάριο μετά την ανάρτηση του Elon Musk στο Twitter, φτάνοντας τα 0,05 $ με αύξηση άνω του 50% κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η δημοσίευση του Musk χρησιμοποιώντας τις λέξεις “Dogecoin is the crypto of the people” αναδημοσιεύτηκε δεκάδες χιλιάδες φορές.

Οι μικροί επενδυτές που οργανώθηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Reddit είχαν επίσης ένα μερίδιο σε αυτήν την αύξηση.

Εξετάσαμε πώς δημιουργήθηκε το Dogecoin και πώς άλλαξε η αξία του με την πάροδο του χρόνου.

Εμφάνιση

Ο Dogecoin βγήκε με ένα αστείο στα κοινωνικά μέσα.

Ο Τζάκσον Πάλμερ, ο οποίος εργάστηκε για την Adobe το 2013, επινόησε τον όρο Dogecoin συνδυάζοντας κρυπτονομίσματα (νόμισμα), ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης στο διαδίκτυο εκείνη την εποχή και το σκυλί Shiba (doge που προέρχεται από σκύλους), ένα από τα πιο δημοφιλείς εικόνες.

“Η επένδυση στο Dogecoin θα είναι η επόμενη μεγάλη τάση”, δήλωσε ο Palmer στην ανάρτησή του στο Twitter.

Μετά την κοινή χρήση της εικόνας Dogecoin (meme / mim), στην οποία έγιναν αστεία στα σπασμένα αγγλικά, η Palmer πήρε το όνομα τομέα Dogecoin.com για να κρατήσει αυτό το αστείο ζωντανό στην πραγματική ζωή και εφάρμοσε την κρυπτογράφηση με βάση το Bitcoin- όπως η τεχνολογία blockchain.

Το Dogecoin σχεδιάστηκε με τρόπο που να μπορεί να παράγεται (εξόρυξη) γρηγορότερα από χρήστες σε σύγκριση με το Bitcoin.

Νομίζοντας ότι το Dogecoin, το οποίο είχε ιδρύσει και ο μηχανικός λογισμικού Billy Markus, δεν θα ήταν κάτι περισσότερο από ένα αστείο στην αρχή, ο Palmer συνειδητοποίησε πόσο λάθος ήταν τους επόμενους μήνες.

Σε συνέντευξή του στο Newsweek τον Μάρτιο του 2021, ο Markus, ο οποίος είχε την ίδια γνώμη, είπε: “Σχεδιάσαμε το νόμισμα σε τρεις ώρες και ο περισσότερος χρόνος μας αφιερώθηκε στο πώς θα μοιάζει. Δεν θα είχαμε δημιουργήσει αυτό το νόμισμα εάν δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη γραμματοσειρά Comic Sans. “

Απροσδόκητη δημοτικότητα

Ειδικά εκείνοι που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Reddit έχουν αρχίσει να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το χιουμοριστικό νόμισμα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο τεχνολογίας CNet, η επικράτηση του νομίσματος αυξήθηκε όταν οι άνθρωποι άρχισαν να δίνουν το Dogecoin, το οποίο ήταν πολύ χαμηλό εκείνη την εποχή, για τις μετοχές που τους άρεσαν στο Reddit.

Το δίδυμο που ίδρυσε το Dogecoin είπε στο CNet ότι αρχικά δωρίστηκαν Dogecoins ανεξάρτητα από την αξία τους, από την ομάδα τζαμαϊκανών bobsleigh για έργα φρεάτων στην Αφρική, αλλά τους επόμενους μήνες οι άνθρωποι άρχισαν να επενδύουν περισσότερα χρήματα στο Dogecoin. Είπε ότι έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ελπίζουν να ανταμειφθούν και που αποδίδουν μεγάλη σημασία στην αξία του Dogecoin.

Μετά τις ραγδαίες διακυμάνσεις τους πρώτους μήνες, η αξία του νομίσματος σταθεροποιήθηκε γύρω στα 0,003 $ και 0,01 $ και παρέμεινε γύρω από αυτήν την τιμή μέχρι το τέλος του 2020 με μερικές εξαιρέσεις.

Τόσο πολύ, που η χιουμοριστική θέση του Elon Musk στις 18 Ιουλίου 2020, λέγοντας ότι το Dogecoin είναι αναπόφευκτο να νικήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν επηρέασε ελάχιστα την αξία του κρυπτονομίσματος.

Αλλά στις αρχές του 2021, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι οργάνωσαν μέσω του Reddit και επένδυσαν χρήματα μαζί σε ορισμένα επενδυτικά μέσα, άρχισαν να το κάνουν για το Dogecoin.

Οι χρήστες, που προκάλεσαν τις μετοχές της αμερικανικής εταιρείας GameStop, η οποία λέγεται ότι θα χρεοκοπήσει, αυξήθηκαν κατά 1.700 τοις εκατό σε δύο εβδομάδες και στη συνέχεια αύξησαν την αξία του αργύρου κατά 10 τοις εκατό για λίγες ημέρες, στο αποκορύφωμα των οκτώ ετών , άρχισε να επενδύει στο Dogecoin από τον Ιανουάριο του 2021.

Η αξία του Dogecoin αυξήθηκε στα 0,075 $ στις 29 Ιανουαρίου και στη συνέχεια μειώθηκε στα 0,023 $ την επόμενη μέρα.

Το νόμισμα, το οποίο άρχισε να αυξάνεται ξανά στις 3 Φεβρουαρίου, σημείωσε 0,04 $ στις 4 Φεβρουαρίου, αφού έφτασε στο αποκορύφωμά του ξεπερνώντας τα 0,08 $ στις 7 Φεβρουαρίου, υποχώρησε σε περίπου 0,05 $.

Το Dogecoin, το οποίο ήταν πιο σταθερό μέχρι τον Απρίλιο, έφτασε τα 0,13 $ στις 14 Απριλίου.

816.png

.Source