Το CTP είναι 50 ετών… «Η ασφάλιση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής ανάπτυξης»

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα γιορτάζει την 50ή επέτειό του. Στη δήλωση του κόμματος, δηλώθηκε ότι βιώσαμε την ευτυχία να αφήσουμε 50 χρόνια πίσω. Αναφέρθηκε ότι «το CTP θα συνεχίσει να αποτελεί την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τις πολιτικές και το δυναμισμό της που θα ανοίξει το δρόμο για μόνιμη και βιώσιμη ειρήνη, δημοκρατική και κοινωνική ανάπτυξη».

Η δήλωση του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος έχει ως εξής:

«Έχουν περάσει ακριβώς 50 χρόνια από τότε που οι σπόροι πασπαλίστηκαν στο χώμα και τα αυτιά βλάστησαν. Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, που ιδρύθηκε το 1970 από μια χούφτα θαρραλέων και πνευματικών ανθρώπων που έφυγαν από την κοινωνία με τις απαιτήσεις της «δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης» ενάντια στη διοίκηση του BEY (Bayraktarlık-Embassy-Administration), συνεχίζει να αποτελεί μια ακτινοβολία ελπίδας για σήμερα και αύριο με το έντιμο παρελθόν του μισού αιώνα.

Εορτάζουμε με σεβασμό και λαχτάρα τον ιδρυτή μας Πρόεδρο Ahmet Mithat Berberoğlu, τον Αντιπρόεδρό μας Özker Özgür, τον θρυλικό Γενικό Γραμματέα μας Naci Talat και όλους τους συντρόφους μας που έχουν υπηρετήσει σε κάθε επίπεδο του κόμματός μας.

Ευχόμαστε στους προέδρους μας, τους γενικούς γραμματείς, τα στελέχη που υπηρετούν στα όργανα του κόμματος, τους εκλεγμένους ανθρώπους και τα μέλη των οποίων οι καρδιές είναι γεμάτες αγάπη για την πατρίδα, που φωτίζουν τον αγώνα μας.

Θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι που συνεχίζεται για μισό αιώνα προς την ομορφιά, το σωστό και το καλύτερο.

Το CTP θα συνεχίσει να είναι το κόμμα της ειρήνης.

Το CTP θα φέρει την ομοσπονδιακή λύση σε αυτό το νησί.

Το CTP θα αυξήσει τον εργατικό αγώνα.

Το CTP θα συνεχίσει να συμμετέχει στη διεθνή αλληλεγγύη με τον στόχο ενός κόσμου χωρίς πόλεμο, εκμετάλλευση και ισότητα.

Το CTP θα συνεχίσει να προστατεύει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Τουρκοκυπρίων.

Το CTP θα συνεχίσει να έχει λόγο σε όλους τους δημοκρατικούς μηχανισμούς στο όνομα της ηγεσίας του αγώνα της ύπαρξης της κοινωνίας, να στέκεται στα πόδια του και να αναπτύσσεται.

Το CTP θα είναι υποστηρικτής της παραγωγής, του επιστημονικού νου και της σύγχρονης ανάπτυξης.

Το CTP θα συνεχίσει να στέκεται μπροστά στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Από όπου προέρχεται το CTP, θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή για τον σύγχρονο, δημοκρατικό και κοσμικό ιστό της κοινωνίας.

Το CTP θα συνεχίσει να αποτελεί την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τις πολιτικές και το δυναμισμό της που θα ανοίξει το δρόμο για διαρκή και βιώσιμη ειρήνη, δημοκρατική και κοινωνική ανάπτυξη.

Το CTP γεννήθηκε στο πνεύμα της ΕΝΩΣΗΣ-ΑΓΟΡΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε αυτήν την κοινωνία και άκμασε στις καρδιές των ανθρώπων με αυτό το πνεύμα.

Θα προστατεύσουμε τον 50χρονο αγώνα μας, το κόμμα μας, σήμερα και αύριο της κοινωνίας, θα ενώσουμε και θα κάνουμε την Κύπρο μας ένα νησί ειρήνης.

Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε την παραδοσιακή τελετή επετείου του Ιδρύματος φέτος λόγω των παγκόσμιων επιδημικών συνθηκών, οι καρδιές μας είναι πάντα μαζί με όλα τα μέλη του CTP και τους γενναίους ανθρώπους μας που υποστηρίζουν το CTP.

Θα ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές συνολικά και θα συνεχίσουμε τον έντιμο αγώνα μας, στον οποίο έχουμε αφήσει 50 χρόνια πίσω, με ισχυρότερα βήματα πλησιάζοντας ο ένας στον άλλο. “

.Source