Το CTP είναι 50 ετών… “Θα συνεχίσουμε να είμαστε το κόμμα της ειρήνης”

πανό99

Το Δημοκρατικό Τουρκικό Κόμμα (CTP) γιορτάζει την 50ή επέτειό του.

Ιδρύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1970, το κόμμα τόνισε στο μήνυμα της 50ης επετείου ότι «θα συνεχίσει να είναι το κόμμα της ειρήνης, θα φέρει την ομοσπονδιακή λύση στο νησί και θα αυξήσει τον εργατικό αγώνα»

Στη δήλωση του Γραφείου Τύπου του CTP, επισημάνθηκε ότι «έχουν περάσει ακριβώς 50 χρόνια από τότε που οι σπόροι ψεκάστηκαν στο έδαφος και οι ακίδες βλαστάθηκαν».

Στη δήλωση, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1970 από μια χούφτα θαρραλέων και πνευματικών ανθρώπων που απελευθερώθηκαν από την κοινωνία με τις απαιτήσεις της «δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης» ενάντια στη διοίκηση του BEY (Bayraktarlık-Πρεσβεία-Διοίκηση), εξακολουθεί να αποτελεί φάρο ελπίδας για σήμερα και αύριο με την τιμή του μισού αιώνα. δήλωσε ότι.

Στη δήλωση, ο ιδρυτής πρόεδρος του CTP Ahmet Mithat Berberoğlu, ο δεύτερος πρόεδρος Özker Özgür, ο θρυλικός Γενικός Γραμματέας Naci Talat και όλοι οι σύντροφοι που χάθηκαν σε όλα τα επίπεδα του κόμματος τιμήθηκαν με σεβασμό και λαχτάρα.

Στη δήλωση, η οποία ικετεύτηκε για 50 χρόνια στους γενικούς προέδρους, τους γενικούς γραμματείς, τα μέλη του προσωπικού που υπηρετούν στα όργανα του κόμματος, τους ανθρώπους που ανέλαβαν τις εκλογές και τα μέλη των οποίων οι καρδιές είναι γεμάτες αγάπη για την πατρίδα, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

“ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΛΛΙΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΓΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ”

«Θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι που συνεχίζεται για μισό αιώνα προς την ομορφιά, το σωστό και το καλύτερο, χωρίς διακοπή και μαζί.

Το CTP θα συνεχίσει να είναι το κόμμα της ειρήνης.

Το CTP θα φέρει την ομοσπονδιακή λύση σε αυτό το νησί.

Το CTP θα αυξήσει τον εργατικό αγώνα.

πανό134

Το CTP θα συνεχίσει να συμμετέχει στη διεθνή αλληλεγγύη με τον στόχο ενός κόσμου χωρίς πόλεμο, εκμετάλλευση και ισότητα.

Το CTP θα συνεχίσει να προστατεύει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Τουρκοκυπρίων.

Το CTP θα συνεχίσει να έχει λόγο σε όλους τους δημοκρατικούς μηχανισμούς στο όνομα της ηγεσίας του αγώνα της ύπαρξης της κοινωνίας, να στέκεται στα πόδια του και να αναπτύσσεται.

Το CTP θα είναι υποστηρικτής της παραγωγής, του επιστημονικού νου και της σύγχρονης ανάπτυξης.

Το CTP θα συνεχίσει να στέκεται μπροστά στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Από όπου προέρχεται το CTP, θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή για τον σύγχρονο, δημοκρατικό και κοσμικό ιστό της κοινωνίας.

Το CTP θα συνεχίσει να αποτελεί την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τις πολιτικές και το δυναμισμό της που θα ανοίξει το δρόμο για διαρκή και βιώσιμη ειρήνη, δημοκρατική και κοινωνική ανάπτυξη.

Το CTP γεννήθηκε στο πνεύμα της ενότητας-αγώνα-αλληλεγγύης μέσα σε αυτήν την κοινωνία και άκμασε στις καρδιές των ανθρώπων με αυτό το πνεύμα.

Θα προστατεύσουμε τον 50χρονο αγώνα μας, το κόμμα μας, σήμερα και αύριο της κοινωνίας, θα ενώσουμε και θα κάνουμε την Κύπρο μας ένα νησί ειρήνης. “

ΟΧΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Στην 50ή επέτειο του CTP της αντιπολίτευσης, η παραδοσιακή δεξίωση δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω των παγκόσμιων επιδημικών συνθηκών και είπε: «Όλα τα μέλη του CTP και οι γενναίοι άνθρωποι μας που υποστηρίζουν το CTP είναι μαζί με τις καρδιές μας. Θα ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές συνολικά και θα συνεχίσουμε τον έντιμο αγώνα μας, στον οποίο έχουμε αφήσει 50 χρόνια πίσω, με ισχυρότερα βήματα πλησιάζοντας ο ένας στον άλλο. ” Είπε.

Source