Το DC Circuit αναβιώνει το κοστούμι του Rinat Akhmetshin εναντίον του Bill Browder

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hermitage Capital και επικεφαλής κριτικός του Κρεμλίνου, ο Bill Browder παρευρίσκεται σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο στις 20 Νοεμβρίου 2018.

Πρώην σοβιετικός αξιωματικός αντι-νοημοσύνης Ρινάτ Αχμέτσεν, ένα από τα στοιχεία της συνάντησης του Trump Tower με την εκστρατεία του απερχόμενου προέδρου του 2016, έλαβε μια άλλη ευκαιρία από το DC Circuit να ασκήσει κατηγορίες δυσφήμισης εναντίον εξέχοντος κριτικού του Κρεμλίνου Μπιλ Μπράουντερ.

Ένας λόμπι με έδρα το DC, ο Akhmetshin μήνυσε τον Browder για tweets που τον περιγράφουν ως «ρωσικό αξιωματικό GRU» και «ρωσικό περιουσιακό στοιχείο πληροφοριών», ένα Business Insider συνέντευξη που τον περιγράφει ως «μέλος της μυστικής αστυνομίας του Πούτιν» και ένα τηλεοπτικό στίγμα που τον χαρακτηρίζει «από όλους τους λογαριασμούς, κάποιο είδος σκιερού πρώην σοβιετικού κατάσκοπου, τωρινού χειριστή κατασκοπείας στην Ουάσινγκτον».

Ο Browder αντέδρασε στις ειδήσεις ότι ο Akhmetshin ήταν μια από τις φιγούρες στη συνάντηση Trump Tower 2016, στην οποία παρακολούθησε ο γιος του προέδρου Donald Trump Jr., γαμπρός Τζάρεντ Κούσνερ, τότε μελλοντική προεδρία της καμπάνιας και ενδεχομένως χάρη Paul Manafort και Ρώσος δικηγόρος Ναταλία Veselnitskaya.

Πριν από αυτήν τη συνάντηση, ο Τραμπ Τζούνιορ είχε υποσχεθεί βρωμιά στον τότε αντίπαλο του πατέρα του Χίλαρι Κλίντον, και είπε στην επαφή του «αν είναι αυτό που λέτε, μου αρέσει», όπως τεκμηριώνεται στην έκθεση Mueller.

Η νόμιμη αντεπίθεση του Scuttling Akhmetshin, περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Έμετ Σούλιβαν γρήγορα απέρριψε το μήνυμά του για έλλειψη δικαιοδοσίας, σημειώνοντας ότι ο Browder – ο διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Hermitage Capital – είναι πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξίδεψε κυρίως στην Ουάσιγκτον για να παροτρύνει τους νομοθέτες να ψηφίσουν νομοθεσία για να τιμωρήσει τη Ρωσία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την Τρίτη, ένα διαιρεμένο πάνελ του DC Circuit αναβίωσε την υπόθεση για περιορισμένο σκοπό να μάθει περισσότερα για τα ταξίδια του Browder για να προσδιορίσει εάν ένα αμερικανικό δικαστήριο μπορεί να ακούσει την υπόθεση.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι επισκέψεις του Μπράουντερ στην Περιφέρεια είχαν συχνά σχέση με την υπεράσπισή του για μέτρα που καταγγέλλουν τους παραβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία για τα αδικήματά τους», αναφέρουν τα κυβερνητικά κράτη.

Ο Μπράουντερ προέτρεψε με επιτυχία το Κογκρέσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσουν νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμπνευσμένη από Σεργκέι Μαγνίτσκι, ο οποίος σφύριξε την κλοπή 230 εκατομμυρίων δολαρίων του ρωσικού Υπουργείου Οικονομικών μέσω δόλιων επιστροφών φόρου. Συνελήφθη μετά την αναφορά του εγκλήματος, ο Magnitsky εμφανίστηκε νεκρός σε φυλακή της Μόσχας, όπου φέρεται να κακοποιήθηκε. Οι κυρώσεις Magnitsky Act έχουν στοχεύσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ο Βλαντιμίρ Πούτιν Ρωσία.

Κατά την πλειοψηφία, Τζίμι Κάρτερ– διορισμένος δικαστής κυκλώματος των ΗΠΑ Χάρι Τ. Έντουαρντς έκρινε ότι το κατώτερο δικαστήριο έπρεπε να διέταξε την ανακάλυψη για να δει αν τα ταξίδια του Μπράουτερ στην Ουάσινγκτον θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν το «μακρύ χέρι» της δικαιοδοσίας των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ, το οποίο έχει εξαίρεση για τις «κυβερνητικές επαφές».

«Το Επαρχιακό Δικαστήριο στηρίχθηκε σε μια υπερβολικά ευρεία κατασκευή της εξαίρεσης των κυβερνητικών επαφών για τη λήψη απόφασης για τον Μπράουτερ και την άρνηση της ανακάλυψης δικαιοδοσίας», έγραψε ο Έντουαρντς, ο οποίος ενώθηκε από τον διορισμένο από τον Τραμπ δικαστή ΗΠΑ. Γρηγόριος Κάτσας. «Επομένως, δεν έχουμε καλή βάση για να πιστέψουμε την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου.»

Σε μια διαφωνούμενη γνώμη, ο Αμερικανός Circuit Judge Ντέιβιντ Τατέλ ισχυρίστηκε ότι η ερώτηση αφορούσε τον νόμο της DC, ο οποίος ταιριάζει καλύτερα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο παρά στο ομοσπονδιακό δικαστικό σώμα.

«Φυσικά, το Εφετείο DC μπορεί να συμφωνήσει με τους συναδέλφους μου», έγραψε ο Tatel, α Μπιλ Κλίντον διορισθείς. «Ωστόσο, δεδομένης της αβεβαιότητας του περιφερειακού νόμου και της σημασίας αυτού του ζητήματος, αυτή η επιλογή [is] όχι δικά μας. “”

Ο Τατέλ θα είχε ένα δικαστήριο να αποφασίσει αν η υπεράσπιση των μέσων ενημέρωσης του Μπράουντερ για να καταστήσει την υπόθεση στο Κογκρέσο υπολογίζεται ως «κυβερνητικές επαφές» – και αν αυτό ήταν μια εξαίρεση που ο Βρετανός μπορούσε να ισχυριστεί ότι αποφεύγει τη δικαιοδοσία.

Οι δικηγόροι των Browder και Akhmetshin δεν απάντησαν αμέσως σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσαν σχόλιο.

Όπως ανέφερε το NBC, ο Σοβιετικός γεννημένος Akhmetshin υπηρέτησε εκεί στο στρατό πριν μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατέχει διπλή υπηκοότητα. Ο Akhmetshin επιβεβαίωσε στον Associated Press ότι αυτό το πρώην έργο με τον Σοβιετικό στρατό περιλάμβανε την αντιπληροφορία.

Ως λομπίστας, ο Akhmetshin προσπάθησε να σπείρει αμφιβολία για το ρόλο της Ρωσίας στο θάνατο του Magnitsky, και το ίδιο έκανε και η Veselnitskaya, η οποία εκπροσωπούσε τότε την Prevezon Holdings με έδρα την Κύπρο, την οποία οι αμερικανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν ως αγωγό ξεπλύματος χρημάτων για την απάτη που εξέθεσε ο Magnitsky. Οι σημειώσεις του Manafort από τη συνάντηση δείχνουν ότι «υιοθετήθηκαν» συζητήθηκαν, ένα θέμα που επέμεινε ο Τραμπ νεώτερος ήταν «προτεραιότητα» για τη συνάντηση.

Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ψήφισαν το νόμο Magnitsky, η Ρωσία αντέδρασε εναντίον των κυρώσεων απαγορεύοντας τις υιοθεσίες των ΗΠΑ.

Διαβάστε την απόφαση DC Circuit παρακάτω:

[Image via DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP via Getty Images]

Έχετε μια συμβουλή που πρέπει να γνωρίζουμε; [email protected]

.Source