Το Deal Museum πωλεί ψηφιακές εικόνες από τον φωτογράφο Mercury και Royal Marines Basil Kidd για να πληρώσει για τη συντήρηση μιας τεράστιας συλλογής

Ένα μουσείο πωλεί τώρα ψηφιακές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον περίφημο φωτογράφο του Κεντ, Βασίλη Κιντ.

Η φωτογραφική συλλογή του πρώην snapper Mercury καταγράφεται από εθελοντές στο Μουσείο Deal και οι ψηφιακές πωλήσεις πληρώνουν για τον εξοπλισμό και την υποστήριξη που απαιτείται για το έργο.

Basil Kidd - πάντα θυμόταν ότι φυσούσε τα σμέουρα για να κάνει τους ανθρώπους να γελούν όταν τους φωτογραφίζει
Basil Kidd – πάντα θυμόταν ότι φυσούσε τα σμέουρα για να κάνει τους ανθρώπους να γελούν όταν τους φωτογραφίζει

Καθώς οι διοργανωτές κυκλοφορούν μια προεπισκόπηση μόνο μερικών από τις φωτογραφίες, ρωτούν: “Βρίσκεστε σε ένα από τα στιγμιότυπα του;”

Συλλογή φωτογραφιών: Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να κάνετε κλικ σε μερικές από τις εικόνες του Βασίλη

Μια δήλωση ανέφερε: “Δεν μπορεί να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζούσαν στο Deal τη δεκαετία του 1950 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990 που δεν θυμούνται να φωτογραφήθηκαν από τον Basil Kidd.

“Ο επίσημος φωτογράφος αυτής της εφημερίδας για πολλά χρόνια, ήταν γνωστός για το ότι φυσούσε σμέουρα στα παιδιά για να τους κάνει να χαμογελάσουν για την κάμερα και κάλυψε κάθε εκδήλωση κάθε σημασίας.

Δουλεύοντας για τον εαυτό του ως ελεύθερος επαγγελματίας, ή ο Ερμής, κάλυψε εκατοντάδες και εκατοντάδες τοπικούς γάμους, καλοκαιρινά φεστιβάλ, καρναβάλια, διελκυστίνδα ρεγκάτα, Brownies, Οδηγοί και Scout εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των περίφημων παντοτινών Royal Marine

Ως πρώην Royal Marine, έγινε ο επίσημος φωτογράφος των Royal Marines, ταξιδεύοντας στο Μπέλφαστ και την Κύπρο με 41 Commando.

Ο Βασίλειος πέθανε το 2008, αφήνοντας δύο γιους, μια κόρη και τις οικογένειές τους και πολλές χιλιάδες φωτογραφίες και αρνητικά, τα οποία η οικογένειά του έχει δωρίσει ευγενικά στο Deal Museum.

Η πρόεδρος, Sharon Powell συνεργάστηκε με τον Βασίλη στο East Kent Mercury και έγινε φίλος.

Είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που αρχειοθετώ και καταγράφω τις φωτογραφίες του – αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνικής ιστορίας του Deal από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του 1990.

“Στόχος μας στο Μουσείο είναι να προετοιμάσουμε τη συλλογή για δημόσια προβολή σε κάποια μορφή και να τις χρησιμοποιήσουμε για να συγκεντρώσουμε χρήματα προκειμένου να έχουν αυτά τα και τα 10.000 αρνητικά, επί του παρόντος που βρίσκονται σε καταψύκτη, να ψηφιοποιηθούν και να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές .

Basil Kidd στη Βόρεια Ιρλανδία.  Εικόνα Nick Taylor
Basil Kidd στη Βόρεια Ιρλανδία. Εικόνα Nick Taylor

“Αυτή η συλλογή αποτελεί ένα τόσο σημαντικό μέρος της ιστορίας του Deal και πρέπει να διατηρηθεί.”

Το Μουσείο πωλεί τώρα ψηφιακά αντίγραφα στον ιστότοπό του και στη σελίδα του στο Facebook με δωρεά 10 £.

Η κ. Πάουελ πρόσθεσε: “Δυστυχώς δεν μπορούμε να βρούμε συγκεκριμένες εικόνες κατόπιν αιτήματος έως ότου η συλλογή ψηφιοποιηθεί, ταξινομηθεί και αναγνωριστεί, κάτι που είναι τεράστια δουλειά.”

“Ωστόσο, οι διαθέσιμες φωτογραφίες από τη συλλογή ενημερώνονται τακτικά, συνεπώς συνεχίστε να ελέγχετε ξανά. Χαιρετίζουμε τις προσφορές που μας βοηθούν στη σάρωση και την ψηφιοποίηση της συλλογής και – φυσικά – τυχόν δωρεές που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την κληρονομιά του Βασίλειου.”

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μέσω του αρχείου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταβαίνοντας στο dealmuseum.co.uk.

Διαβάστε περισσότερα: Όλα τα τελευταία νέα από το Deal

.Source