Το ETwinning Project συνεχίζεται συνεχώς στο Denizli

Ιδρύθηκε από τη δευτεροβάθμια σχολή Bilecik Pelitözü, το γυμνάσιο Nevzat Erten από το Denizli, το γυμνάσιο Sevil Kaynak, το γυμνάσιο Cyprusehitler Κύπρου και το γυμνάσιο Kemal Atatürk από τη Σμύρνη, το οποίο υπέστη πρόσφατα από το σεισμό, το γυμνάσιο Şehit Burhan Gatfar από το Elazig και το δευτερεύον σχολείο Beytüşşebap Secondehit Halit Yaşar Mine Secondary School from Şırnak, Taşarası Secondary School from Şırnak and Hakkıdemir Secondary School from Sakarya. Συνολικά 75 μαθητές και 10 δάσκαλοι από 10 σχολεία αντιμετώπισαν δύσκολες συνθήκες, οι άνθρωποι έκλεισαν στα σπίτια και η επιδημία της κορώνας προσπάθησε να αποφευχθεί βγαίνοντας στους δρόμους με το έργο «Εκπαίδευση παντού για εμάς» από τη Σμύρνη στο Şırnak, από το Ντενιζλί στην Άντανα. μαζεύουν καλές φιλίες. Με αυτό το έργο, οι μαθητές αμφισβητούν τον ιό Corona λέγοντας «Εκπαίδευση παντού» και μαθητές από διαφορετικές επαρχίες συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους μαζί με το έργο. Μετατρέποντας το μειονέκτημα του ιού Corona σε πλεονέκτημα, αντί για μια τάξη που περιορίζεται σε έως 30 μαθητές σε ένα περιβάλλον τάξης, κάνουν νέους φίλους, συνεργάζονται μαζί τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται ως υπεύθυνοι συνεργάτες και αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση. Ταυτόχρονα, το έργο αυξάνει την πολιτιστική αλληλεπίδραση. Δεν είναι ωραίο για ένα παιδί που ζει στο Ντενιζλί να κάνει φίλους από το Σιρνάκ χωρίς να φύγει από το σπίτι του, να δημιουργήσει όμορφα προϊόντα μαζί και να αναπτυχθεί αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους;

Το έργο παρέχει επίσης στους μαθητές πολύ καλές εμπειρίες σε εκπαιδευτικούς όρους. Οι μαθητές εισάγονται στα web 2.0 εργαλεία και δημιουργούν καινοτόμα προϊόντα σύμφωνα με τα επιτεύγματα του προγράμματος σπουδών τους. Η σωστή χρήση αυτής της τεχνολογίας συμβάλλει επίσης στους μαθητές μας να είναι παραγωγικά άτομα.

Το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Denizli Nevzat Erten και οι δάσκαλοί τους, Burcu Hiccan, είναι μεταξύ εκείνων που αισθάνονται τυχεροί που συμμετείχαν σε ένα έργο eTwinning στο οποίο συμμετείχαν για πρώτη φορά… Αποδεικνύουν επίσης με το έργο τους ότι η εκπαίδευση θα συνεχιστεί, ακόμη και από απόσταση, με το σύνθημα «Εκπαίδευση για εμάς παντού». Και οι δύο διασκεδάζουν και μαθαίνουν.

Παρακάτω, μπορείτε να εξετάσετε μερικά από τα έργα του δευτεροβάθμιου σχολείου Nevzat Erten και τα από κοινού παρασκευασμένα προϊόντα του έργου.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο έργο ετοίμασαν μια εικονική έκθεση κάνοντας διάφορες εφευρέσεις από κήπους και απόβλητα υλικά για τα κέρδη στα μαθήματά τους. Κάντε κλικ για να επισκεφθείτε την έκθεση που προετοιμάστηκε με το εργαλείο Artsteps web 2.0 και δείτε τις εφευρέσεις που έγιναν από μαθητές

Εκπαίδευση Παντού Εικονικό Μουσείο Έκθεση

Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές που δημοσίευσαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Εκπαίδευση παντού για εμάς, ακόμη και από απόσταση» χρησιμοποιώντας το εργαλείο Ourbox web 2.0, επίσης ετοίμασαν τις ίδιες τις φωτογραφίες στο βιβλίο. Το κείμενο του βιβλίου, στο οποίο κάθε μαθητής συνέβαλε με μία πρόταση, περιελάμβανε τα συναισθήματα και τις σκέψεις των μαθητών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κάντε κλικ για εμάς Εκπαίδευση παντού.

Uzaktan Da Olsa Bize Her Yer Eğitim

Οι μαθητές που έμαθαν και χρησιμοποίησαν το εργαλείο Jigsaw Planet web 2.0 έκαναν επίσης παζλ ως καθημερινή δραστηριότητα για τους δασκάλους τους που ποτέ δεν άφησαν τον εαυτό τους σε αυτή τη διαδικασία. Το παζλ των 300 κομματιών ολοκληρώθηκε με τη δουλειά κάθε μαθητή από διαφορετικές πόλεις.

Κάντε κλικ για να δείτε το έργο παζλ των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Nevzat Erten της πόλης μας.

Παζλ Γυμνάσου Nevzat Erten

.Source