Το fatwa ότι το εμβόλιο Kovid-19, το οποίο εγκρίθηκε από γιατρούς από την Παγκόσμια Ένωση Μουσουλμάνων Μελετητών, είναι θρησκευτικά κατάλληλο

Διαφήμιση

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ (AA) – Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Μουσουλμάνων Μελετητών εξέδωσε ένα ψήφισμα ότι το νέο είδος εμβολίου κοροναϊού (Kovid-19), το οποίο εγκρίθηκε από ειδικούς γιατρούς, είναι θρησκευτικά κατάλληλο.

Ο Ali Muhyiddin al-Karadaği, Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ένωσης Μουσουλμάνων Μελετητών, δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εμπιστεύονται τους γιατρούς για το εμβόλιο Kovid-19.

Δηλώνοντας ότι έχει λάβει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα εμβόλια Kovid-19, ειδικά τη γερμανική εταιρεία “Pfizer-Biontech”, ο Karadağı είπε, “Εάν η ιατρική κοινότητα αποφασίσει ότι αυτό το εμβόλιο είναι απαραίτητο για μια συγκεκριμένη ομάδα και άτομα, αυτό αφορά την προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας και την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας. είναι επίσης θρησκευτικά αποδεκτό. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Προφήτης είπε, “Στο Ισλάμ, δεν υπάρχει καμία βλάβη και καμία επιστροφή για κακό.” Αναφερόμενος στο χαντίθ, ότι υπάρχουν αποφάσεις ότι η θεραπεία είναι απαραίτητη σε περίπτωση επιδημίας, ο Karadaği σημείωσε ότι τα fatwa μπορούν να δοθούν μόνο από επιστήμονες.

Ο Karadağı δήλωσε ότι το fatwa θα εξαρτηθεί από την έγκριση του εμβολίου από τις ειδικές αρχές, αποδεικνύοντας το όφελος και την αποτελεσματικότητά του, και ότι θα επιδιωχθεί εδώ η προϋπόθεση ότι το όφελος είναι μεγαλύτερο, όχι εντελώς ωφέλιμο.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source