Το Forbes προωθεί προκλητικά την αποσχισμένη βόρεια Κύπρο για επενδύσεις σε ακίνητα μπροστά στην παραλία

Το τουρκικό βόρειο τμήμα της διχοτομημένης Κύπρου έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο μέρος στον κόσμο για επενδύσεις ακινήτων στην παραλία από το περιοδικό Forbes Magazine, το οποίο παραλείπει να αναφέρει ότι αυτό είναι ένα αποσχισμένο «κράτος».

Τα άλλα τέσσερα κορυφαία σημεία που αναφέρονται στην επιχείρηση και την επένδυση του Forbes Magazine’s Kathleen Peddicord βρίσκονται στην Κολομβία, τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Μπελίζ.

Ο Φιλελεύθερος επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία ρωτώντας εάν γνώριζαν την απαράδεκτη έκθεση του επιδιωκόμενου περιοδικού.

Είπαν ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα διαμαρτυρίας έχουν ήδη ληφθεί όπως και σε άλλες περιπτώσεις αναφορών που αρνούνται να αναγνωρίσουν την de-facto κατάτμηση του νησιού της Μεσογείου.

Η Κύπρος διχάζεται από την εισβολή του 1974 από την Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί στρατεύματα στον αποσχισμένο Βορρά.

Ο Forbes έγραψε – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Αν είστε έτοιμοι για μια περιπέτεια σε αυτό το στάδιο της ζωής σας, ενώ τεντώνετε τον προϋπολογισμό για τη συνταξιοδότησή σας για να αγοράσετε ένα καλό καλό πολυτελές επίπεδο ζωής σε ένα από τα πιο όμορφα τμήματα ακτών του κόσμου, Η Βόρεια Κύπρος πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας ».

Source