Το GİAD έκανε προτάσεις στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού

Ο Σύλλογος Νέων Επιχειρηματιών της Βόρειας Κύπρου (GİAD) έκανε προτάσεις στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού.

Η δήλωση, η οποία ανέφερε ότι ο Απρίλιος είναι σχεδόν το τέλος, ανέφερε “Οι τελευταίες μέρες για να κάνουμε ό, τι πρέπει να κάνουμε για να μην χάσουμε τον τουρισμό του 2021”.

Η δήλωση, η οποία σημείωσε ότι ο “τουρισμός κλειστού κυκλώματος”, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου, θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο στις 12 Απριλίου, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Η καθυστερημένη άφιξη των ηλεκτρονικών βραχιολιών στο νησί και η καθυστέρηση των συμβάσεων που πρέπει να γίνουν με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους δείχθηκαν ως ο λόγος της καθυστέρησης. Ο αριθμός των βραχιολιών που διατίθενται για τον τουρισμό είναι μόνο χίλια. Ο μέγιστος αριθμός τουριστών που μπορούν να έρθουν στο νησί μας για 3 ημέρες περιορίζεται από τον αριθμό των βραχιολιών. Δεν είναι ακόμη σαφές, σύμφωνα με ποια κριτήρια και πότε θα αυξηθεί ο αριθμός των βραχιολιών. “

Στη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις εξακολουθούν να απαγορεύονται και επιτρέπονται μόνο πτήσεις τσάρτερ, επισημάνθηκε ότι ένας κανονικός τουρίστας δεν μπορεί να επωφεληθεί από το μοντέλο τουρισμού κλειστού κυκλώματος, ακόμα κι αν το θέλει.
Στη δήλωση, σημειώθηκε ότι τα σχέδια επέκτασης ανακοινώθηκαν στη Νότια Κύπρο, τη Μάλτα, τα Ελληνικά Νησιά και παρόμοια νησιά και ότι οι δραστηριότητες μάρκετινγκ επιταχύνθηκαν και είπε, «Με τον όγκο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίου,« Είναι πέρα ​​από φαντασία να περιμένουμε έναν τομέα να ανακάμψει με αυτόν τον τρόπο ».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στη δήλωση του GİAD, έγιναν οι ακόλουθες συστάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο και κυβερνητικούς αξιωματούχους:

«Για να ξεκινήσει πλήρως ο τουρισμός, το ελλειπόμενο εμβόλιο θα πρέπει να παρασχεθεί το συντομότερο δυνατό και ολόκληρος ο τομέας των υπηρεσιών πρέπει να εμβολιαστεί πριν ξεκινήσει η διαδικασία έναρξης, το αργότερο τον Μάιο.

Οι απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη του εσωτερικού τουρισμού θα πρέπει να ξεκινήσουν από τον Μάιο και το σχετικό οδικό σχέδιο θα πρέπει να κοινοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Για να διασφαλιστεί ότι οι τουρίστες που έχουν λάβει 2 δόσεις εμβολίου ή έχουν αντισώματα εισέρχονται στη χώρα χωρίς καραντίνα με την κατάσταση της διπλής PCR, υπό την προϋπόθεση ότι το αργότερο τον Ιούνιο.

Να ομαλοποιήσει τα σημεία μετάβασης με τη Νότια Κύπρο το συντομότερο δυνατό και να διασφαλίσει ότι εκείνοι που προέρχονται από τη Νότια Κύπρο έρχονται στη χώρα με εμβολιασμούς και διπλή PCR, αλλά χωρίς καραντίνα, με τα κριτήρια που καθορίζονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας.

Να διατηρήσουμε τους τομείς ανοιχτούς το Σάββατο και να διασφαλίσουμε ότι οι σχετικοί τομείς λειτουργούν τις Κυριακές από τον Μάιο, προκειμένου να εξισορροπηθεί η πυκνότητα που βιώνει το Σάββατο. “

.Source