Το Jet2 αναστέλλει όλες τις πτήσεις και τις αργίες έως τις 23 Ιουνίου

Το Jet2 θα αναστείλει τις πτήσεις και τις αργίες έως τις 23 Ιουνίου τουλάχιστον λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις ταξιδιωτικές προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της οικονομικής εταιρείας Steve Heapy.

Το Jet2 είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η απόφασή του να αναστείλει όλες τις πτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα είναι αναμφίβολα ένα σκληρό πλήγμα για τον τουρισμό στο νησί.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πολύ νωρίς για να πει εάν οι διεθνείς καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να προχωρήσουν φέτος, μια παρατήρηση που υποδηλώνει ότι ένα προγραμματισμένο άνοιγμα των εξερχόμενων ταξιδιών θα μπορούσε να προωθηθεί πίσω από τις 17 Μαΐου, την πρώτη ημερομηνία που μπορεί να ξεκινήσει.

Οι Βρετανοί είναι η μεγαλύτερη ομάδα τουριστών της Κύπρου, οπότε η περιουσία της θερινής περιόδου του νησιού και η ταξιδιωτική βιομηχανία, που πλήττονται σκληρά από τους περιορισμούς που επιβάλλονται στα ταξίδια λόγω της πανδημίας Covid-19, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το πότε θα επιστρέψουν οι Βρετανοί τουρίστες τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας στο Sky News, ο Heapy είπε ότι ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένος από την έλλειψη σαφήνειας και λεπτομέρειας» στα σχέδια που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που παρέχει το πλαίσιο, με μεγάλη βαρύτητα έχουμε λάβει την απόφαση να παρατείνουμε την αναστολή πτήσεων και αργιών έως και τις 23 Ιουνίου 2021», είπε.

«Όταν οι πελάτες που ταξιδεύουν ακόμη δεν επηρεάζονται από τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, θα ακυρώσουμε αυτόματα την κράτησή τους με πλήρη επιστροφή χρημάτων και η ομάδα των ειδικών ταξιδιών θα επικοινωνήσει μαζί μας για να τους βοηθήσει να κάνουν κράτηση για την καλοκαιρινή τους απόδραση αργότερα μέσα στο έτος.

«Μετά από αρκετές εβδομάδες εξερεύνησης του τρόπου επανεκκίνησης των διεθνών ταξιδιών, με ουσιαστική βοήθεια και συνεισφορά από τη βιομηχανία, το πλαίσιο δεν διαθέτει καμία αυστηρή λεπτομέρεια για το πώς να ξαναρχίσει τα διεθνή ταξίδια. Στην πραγματικότητα, το πλαίσιο είναι ουσιαστικά το ίδιο με πριν από έξι μήνες.

«Γνωρίζουμε πόσο θέλουν οι πελάτες μας να ξεφύγουν για να απολαύσουν τις αξέχαστες διακοπές τους. Έχουμε δει έντονα επίπεδα εμπιστοσύνης από παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Προσπαθούμε να διευθύνουμε μια επιχείρηση ώστε να απομακρύνουμε τους πελάτες, αλλά χρειαζόμαστε την κυβέρνηση να μας παρέχει σαφήνεια για να το επιτύχουμε», κατέληξε ο Heapy.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet Johan Lundgren επέκρινε επίσης την αβεβαιότητα του Τζόνσον και είπε ότι το σχέδιο ήταν «πλήγμα για όλους τους ταξιδιώτες» και διακινδύνευε «να πετάξει μόνο για τους πλούσιους».

Source