Το Kalashnikov αναπτύσσει “έξυπνο τουφέκι”

Καλάσνικοφ,

Αξιωματούχοι της εταιρείας Kalashnikov, ο δημιουργός του AK-47, ενός από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα τουφέκια στον κόσμο, ανακοίνωσαν ότι έχουν αναπτύξει ένα «έξυπνο τουφέκι» που μπορεί να συγχρονιστεί με τηλέφωνα.

Καλάσνικοφ,

Ο Ντμίτρι Τάρασοφ, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Kalashnikov, δήλωσε στην εφημερίδα RBC ότι πιστεύει ότι το έξυπνο τουφέκι MP-155 Ultima θα είναι ελκυστικό για ένα ευρύτερο κοινό από τα συμβατικά όπλα.

Σύμφωνα με τον Ταράσοφ, ένα έξυπνο σύστημα τοποθετήθηκε στον μηχανισμό του εν λόγω τουφέκι για να πει πόσες σφαίρες απομένουν. Υπάρχει ακόμη και ένα σύστημα εγγραφής βίντεο του όπλου, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να μοιράζεται τις λήψεις του με τους οπαδούς του.

Όταν ρωτήθηκε τι είδους κοινό-στόχος είχαν στο μυαλό τους ενώ σχεδίαζαν το τουφέκι, ο Tarasov σημείωσε ότι εμπνεύστηκαν από μια «γενιά που έχει συνηθίσει να περνά τη ζωή τους καθισμένος μπροστά στην οθόνη» σχεδιάζοντας το όπλο.

Προσθέτοντας ότι θέλουν να προσελκύσουν την προσοχή της Generation Z, η οποία γεννήθηκε σε ηλεκτρονικές συσκευές και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό της χωρίς αυτές, ο Tarasov δήλωσε ότι σκοπεύουν να αναπτύξουν στο μέλλον σειρά έξυπνων όπλων.

.Source