Το KTTB μοιράστηκε επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια Kovid-19 που σχεδιάστηκαν να φτάσουν στη χώρα

πανό99

ΚΤΤΒΤόνισε επίσης ότι πρέπει να προετοιμαστεί η απαραίτητη υποδομή για εμβόλια που απαιτούν ειδικές συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς, τον προσδιορισμό και την εκπαίδευση των κέντρων όπου θα γίνουν τα εμβόλια και του προσωπικού που θα διοριστεί, καθώς και την τεχνική υποδομή που θα επιτρέπει την παρακολούθηση (παρακολούθηση των εμβολιασμένων ατόμων).

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της KTTB, Υπεύθυνος Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας Dr. Στη γραπτή δήλωση του Derlen Özgeç Ruso, μοιράστηκε διαφωτιστικές επιστημονικές πληροφορίες με το κοινό σχετικά με το εμβόλιο Pfizer / BioNTech, το οποίο σχεδιάζεται να έρθει στη χώρα και τα εμβόλια Sinovac / CoronaVac κινέζικης προέλευσης, καθώς και τις επιδράσεις και τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων στο ανθρώπινο σώμα.

Στη δήλωση ότι το εμβόλιο Pfizer / BioNTech, το οποίο έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, το εμβόλιο είναι εμβόλιο mRNA και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας “μνήμης” για τον οργανισμό να θυμάται πώς να καταπολεμήσει αυτόν τον ιό στο μέλλον. ήταν.

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι το εμβόλιο Pfizer / BioNTech θα χορηγηθεί ως αρχική δόση και στη συνέχεια ως αναμνηστική δόση (2 δόσεις με απόσταση 21 ημερών), και επίσης αναφέρθηκε ότι το εμβόλιο παρείχε 95% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της μόλυνσης Covid-19 επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Αναφέρθηκε επίσης ότι οι μελέτες που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν ότι οι πιο συχνές επιδράσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech είναι ο πόνος στο σημείο της ένεσης, η κόπωση, ο πονοκέφαλος, ο μυϊκός πόνος και ο πόνος στις αρθρώσεις και ο υψηλός πυρετός σε ορισμένα άτομα.

Το εμβόλιο Sinovac / CoronaVac κινέζικης προέλευσης, ένα άλλο εμβόλιο που αναμένεται να έρθει στη χώρα, είναι ένα “ανενεργό” εμβόλιο, που παρασκευάστηκε σύμφωνα με μια παλιά μέθοδο, την τεχνική ανενεργού ιού και ο ιός που έχει χάσει το μολυσματικό χαρακτηριστικό του (απενεργοποιημένο) δίνεται στο σώμα και ο οργανισμός αναπτύσσει ανοσία στην ασθένεια. Δηλώθηκε ότι στοχεύει.

εμβόλιο coronavac, Βραζιλία, σε κλινικές δοκιμές, το τελευταίο στάδιο στην Ινδονησία και την Τουρκία (φάση 3η φάση), η δήλωση είναι ένα εμβόλιο, το οποίο εμβόλιο είναι δύο δόσεις (σε 14 ημέρες 2 δόσεις) που λέγεται ότι χορηγούνται ενδομυϊκά. Σε μια προκαταρκτική έκθεση σχετικά με το εμβόλιο CoronaVac, αναφέρθηκε επίσης ότι το εμβόλιο προκάλεσε ήπιες παρενέργειες όπως κόπωση, πονοκέφαλο και πόνο στη θέση του εμβολίου και αναφέρθηκε ότι αντισώματα σχηματίστηκαν σε περισσότερα από 90 τοις εκατό των ατόμων στις πρώτες δύο φάσεις δοκιμές του εμβολίου.

Στη δήλωση, αναφέρεται επίσης ότι “Στις μέρες που αναμένεται να έχουμε πρόσβαση στα εμβόλια, είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε μια ταχεία στρατηγική εμβολιασμού για τη χώρα μας και να καθορίσουμε τις ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν με προτεραιότητα”, “Είναι επίσης απαραίτητο να γίνει απαραίτητη και επαρκής προετοιμασία για εμβόλια που απαιτούν ειδικές συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς. Ομοίως, εκτός από τις προετοιμασίες όπως τα κέντρα στα οποία θα γίνουν εμβόλια, τον προσδιορισμό και την κατάρτιση του προσωπικού υγείας, θα πρέπει επίσης να προετοιμαστεί τεχνική υποδομή που θα επιτρέπει την παρακολούθηση.

πανό134

.Source