Το Musk SpaceX ξεπερνά το Bezos Blue Origin για το σύστημα …

Σε: Νίκολας Ρέιμαν

Η NASA επέλεξε το Elon Musk SpaceX για να δημιουργήσει ένα σεληνιακό σύστημα που θα μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970. Με αυτή τη νίκη, ο Musk έσπρωξε τον Bezos από τον «διαστημικό» αγώνα των δισεκατομμυριούχων.

Δεδομένα:

Η NASA ανακοίνωσε ότι η SpaceX έχει κερδίσει συμβόλαιο 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή διαστημικού σκάφους για το έργο Artemis, το οποίο στοχεύει να φέρει τους ανθρώπους πίσω στη Σελήνη έως το 2024.

Η απόφαση αποκλείει την Blue Origin և Dynetics με έδρα την Αλαμπάμα, τις άλλες δύο εταιρείες που συνεργάστηκαν με τη NASA և SpaceX στα αρχικά στάδια του έργου Artemis.

– Σύμφωνα με την Washington Post (που ανήκει στην Bezos), αναμενόταν ότι τελικά θα επιλεγούν δύο εταιρείες για το έργο Artemis.

Σύμφωνα με την Post, η Blue Origin δημιούργησε μια «εθνική ομάδα» σε συνεργασία με την Lockheed Martin և Northrop Grumman.

Ίσως ένα γεγονός

Η τελευταία φορά που οι άνθρωποι πήγαν στο φεγγάρι ήταν το 1972 κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 17. Το Apollo ήταν το πρώτο և μόνο πρόγραμμα που οδήγησε τους ανθρώπους στη Σελήνη.

Ιστορικό:

Η επιλογή SpaceX της Παρασκευής είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες για την εταιρεία Musk, καθώς παραμένει η πιο ορατή και επιτυχημένη εταιρεία στον διαστημικό επιχειρηματικό αγώνα. Ο Musk συνεχίζει να μεγαλώνει – πιο αισιόδοξος για τα σχέδιά του να κατασκευάσει μια πόλη Starbase στο Τέξας γύρω από την εγκατάσταση πυραύλων SpaceX, αλλά και έναν ιστότοπο εκτόξευσης από τον οποίο ελπίζει να στείλει έναν άνδρα στον Άρη. Σε μια άλλη ανάρτηση στο Twitter, εξέφρασε την επιθυμία του να στείλει ανθρώπους στον “κόκκινο πλανήτη” και ακόμη και να τον αποικίσει.

Ποιος είναι ο πρώτος;

Παρά την πρόσφατη επιτυχία του Musk στους διαστημικούς αγώνες, ο Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, αν και ο Musk ανέβηκε στην κορυφή της λίστας φέτος. Η καθαρή αξία της Bezos ήταν κάτω από 197 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, πολύ μπροστά από τα 179 δισεκατομμύρια δολάρια του Musk. Ο Musk έπεσε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Bernard Arno.

* Διαβάστε περισσότερα:

-ΝΑΣΑ. Συμβόλαιο 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Elon Musk SpaceX

,Source