«Το Ndigbo παραμένει ένα από τα MVP της Νιγηρίας» – Ο Yahaya Bello χαιρετίζει την εκλογή της Ohaneze PG

Ο Yahaya Bello, κυβερνήτης της πολιτείας Kogi, επαίνεσε την εκλογή του νέου προέδρου Ohaneze, αποκαλώντας τον Ndigbo έναν από τους πιο πολύτιμους παίκτες της Νιγηρίας.

Ο κυβερνήτης είπε ότι ο δημοκρατικός χαρακτήρας του Νντίγκμπο εμφανίστηκε και πάλι στις εκλογές ενός «διάσημου διπλωμάτη» Τζορτζ Ομπιόζορ, για να ηγηθεί του «κορυφαίου κοινωνικοπολιτισμικού οργανισμού Igbo, Ohanaeze Ndigbo».

Ο Μπέλο σημείωσε ότι με την εκλογή του καθηγητή διεθνών σχέσεων για πιλοτικό χειρισμό των υποθέσεων του λαού τους, «ο Νντίγκμπο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην υπόλοιπη χώρα, και μάλιστα στον κόσμο, ότι παραμένουν πρόθυμοι να βρουν κοινούς λόγους με οποιονδήποτε άλλο. ομάδα έτοιμη να ανταποδώσει τη χειρονομία τους ».

Είπε ότι το μόνο που απομένει για τον Ομπιόζορ, πρώην πρέσβη της Νιγηρίας στην Κύπρο, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι να «χαρτογραφήσει μια προοδευτική πορεία για την Οχάναεζ η οποία φιλοξενεί την πολυμορφία και τη δημοκρατία της Νιγηρίας και θα βρει ότι όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης είναι έτοιμοι να συνεργαστείτε μαζί του ».

Σημειώνοντας ότι η φιλανθρωπία ξεκινά από το σπίτι, η Bello εξήγησε ότι πιο σημαντικό από οποιαδήποτε εξωτερική υποστήριξη είναι η υποστήριξη που θα λάβει η νέα ηγεσία Ohanaeze από τους δικούς της ανθρώπους.

Επομένως, κάλεσε όλους τους γιούς και τις κόρες του Igbo να συσπειρώσουν τους νέους ηγέτες τους, ακόμα και όταν υποσχέθηκε να τον επισκεφθεί φυσικά σύντομα στο πνεύμα της αληθινής αδελφότητας.

Ο Bello, ο οποίος είπε ότι ο αγώνας για την εδραίωση της δημοκρατίας στον πυθμένα της κοινωνίας της Νιγηρίας είναι ένα ομαδικό άθλημα που σημείωσε ότι ο Ndigbo παραμένει ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες (MVP) στο γήπεδο.

“Το Νντιγκμπό χρειάζεται τη Νιγηρία όσο και η Νιγηρία χρειάζεται το Νντιγκμπό”, είπε.

Ο Μπέλο υποσχέθηκε την υποστήριξη της διοίκησής του για τη νέα ηγεσία Ohanaeze Ndigbo, επισημαίνοντας ότι το Kogi State μοιράζεται πολλές ομοιότητες με το Ndigbo, συμπεριλαμβανομένων γειτονικών εδαφών, γλώσσας και πολιτισμού.

Επεσήμανε επίσης ότι ένας σημαντικός πληθυσμός Ndigbo ζει και δραστηριοποιείται σε όλη την πολιτεία Kogi, με έναν από αυτούς, ο Moses Okezie-Okafor από το Ukpor, το Nnewi South LGA της πολιτείας Anambra να καταλαμβάνει έδρα στο κρατικό εκτελεστικό συμβούλιο του Kogi στο οποίο προεδρεύει.

“Το Kogi State επωφελήθηκε από τη σχέση της με το ειρηνικό και εμπορικό έθνος Igbo και έχει δημιουργήσει μια συμβίωση μαζί τους κατά τη διάρκεια των αιώνων, την οποία θα θέλαμε να επεκτείνουμε τις επόμενες μέρες και χρόνια σε συνεργασία με τον καθηγητή Obiozor και την ομάδα του”. αυτός είπε.

Ο Bello, επομένως, συμβούλεψε τον νέο ηγέτη της Ohanaeze και έναν πρώην Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων της Νιγηρίας, να επενδύσει τη σημαντική εμπειρία και τις επαφές του, τόσο εντός όσο και εκτός της Νιγηρίας, για να διασφαλίσει ότι η Igboland ειδικότερα και η Νιγηρία, γενικά, απολαμβάνουν ενότητα, ειρήνη και πρόοδος κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Μπέλο χαιρέτησε επίσης τον απερχόμενο γενικό πρόεδρο της Ohanaeze, John Nwodo, για μια επιτυχημένη θητεία.

Source