Το NFF εξετάζει τη συμμετοχή των Super Falcons στο τουρκικό Κύπελλο Γυναικών

Οι Δυτικοί Αφρικανοί προετοιμάζονται για τη συμμετοχή της ανώτερης γυναικείας ομάδας στο προσκλητήριο του Φεβρουαρίου στο Alanya

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας (NFF), Amaju Pinnick, αποκάλυψε το σχέδιο της ηγεσίας του για τη συμμετοχή της ομάδας γυναικών ανώτερων γυναικών στο τουρκικό κύπελλο γυναικών του επόμενου έτους.

Τα Super Falcons δεν θα εμφανιστούν για τρίτη συνεχόμενη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τον Ιούλιο μετά τον τρίτο γύρο της κατάταξης στα προκριματικά από την Ακτή Ελεφαντοστού τον Οκτώβριο του 2019.

Από την ατυχής συντριβή, οι Αφρικανοί πρωταθλητές δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί, αλλά εξακολουθούν να ανεβαίνουν ένα σημείο στο τέλος του 2020 ως η 37η θέση γυναικείας ομάδας στον κόσμο και παρέμεινε επίσης η καλύτερη πλευρά στην ήπειρο.

Παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ένα κενό 14 μηνών, ο πρόεδρος του NFF γιόρτασε τη μοναδική άνοδο της ομάδας στην κατάταξη του Δεκεμβρίου, ενώ υπόσχεται ενεργό το 2021 για την ομάδα του Randy Waldrum.

«Τα Super Falcons παρέμειναν η κορυφαία χώρα στην Αφρική», δήλωσε ο Πίννικ σε μια ζωντανή συνέντευξη στο TVC.

“Δεν θα μπορούσαν να παίξουν φέτος, αλλά εργαζόμαστε για τη διοργάνωση φιλικών αγώνων για αυτούς το 2021. Ένα από τα τουρνουά που προσβλέπουμε είναι το Τουρκικό Κύπελλο τον επόμενο χρόνο.”

Είναι τώρα η δεύτερη φορά υπό τη διοίκηση του Pinnick ότι τα Super Falcons θα αποτύχουν να παίξουν ένα φιλικό διεθνές σε τουλάχιστον 12 μήνες από το 2016.

Μετά τον διορισμό του τον Οκτώβριο, ο Waldrum θα ελπίζει ότι η τουρκική περιοδεία θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά μετά από μια αρχική αποτυχημένη προσπάθεια το 2018 καθώς σκοπεύει να ενώσει με την ομάδα για πρώτη φορά.

Η έκδοση 2021 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 25 Φεβρουαρίου στην Αλάνια και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με το Κύπελλο Κύπρου και το Pinatar.

.Source