Το Oil ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον ενθουσιασμό του ΟΠΕΚ +

Το Oil ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον ενθουσιασμό του ΟΠΕΚ +

Ενώ οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται με το εξασθενημένο δολάριο, τα μάτια των αγορών θα ληφθούν σήμερα στη συνάντηση του ΟΠΕΚ + όπου θα ληφθεί η απόφαση για αύξηση της παραγωγής.

Το Oil ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τον ενθουσιασμό του ΟΠΕΚ +

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Το πετρέλαιο αυξήθηκε πριν από τη συνάντηση κατά την οποία ο ΟΠΕΚ + θα αποφασίσει εάν θα αυξήσει την παραγωγή ή όχι, με την υποστήριξη του εξασθενημένου δολαρίου.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο στα 49 $ το βαρέλι μετά την άνοδο 0,6% την περασμένη εβδομάδα στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ο συνασπισμός του ΟΠΕΚ + θα αυξήσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια αυτό το μήνα και θα συναντηθεί τη Δευτέρα για να αποφασίσει για την παραγωγή του Φεβρουαρίου.

Ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δίνει μηνύματα ότι τα μέτρα καραντίνας μπορούν να ενισχυθούν, η Ιαπωνία σκέφτεται να κηρύξει άλλη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αγορές πετρελαίου βρήκαν υποστήριξη από την έναρξη του εμβολιασμού σε αρκετές χώρες και το αδύναμο δολάριο.

Το West Texas Oil για διακανονισμό Φεβρουαρίου αυξήθηκε 1,1% στα 49,07 $ το βαρέλι στην αγορά Nymex στις 11.07 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης.

Ο διακανονισμός Brent για τον Μάρτιο διαπραγματεύτηκε στα 52,43 δολ. Το βαρέλι στην αγορά London ICE Futures Europe, αύξηση 1,2% τη Δευτέρα μετά την άνοδο 0,3% την Πέμπτη.

Πηγή: Bloomberg HT

Άλλες ειδήσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

.Source