Το «Online Training Diplomacy Journalism Training Program» ξεκίνησε σε συνεργασία με την AA και την TİKA

Πρακτορείο Anadolu (AA) με Από την τουρκική υπηρεσία συνεργασίας και συντονισμού (TİKA), Διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης ανταποκριτών της TİKA “Online Εκπαίδευση Δημοσιογραφίας Δημοσιογραφίας” ξεκίνησε.

Μιλώντας κατά την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης που διοργανώθηκε για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, ο διευθυντής της Ακαδημίας Ειδήσεων AA Alptekin Cihangir İşbilir τόνισε τη σημασία των προγραμμάτων κατάρτισης των μέσων που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την TİKA για την ενίσχυση της ικανότητα τοπικών μέσων ενημέρωσης σε φιλικές και αδελφικές χώρες.

“Σε αυτήν την εκπαίδευση δημοσιογραφίας διπλωματίας που έχουμε ξεκινήσει, θα παρέχουμε βασικές εκπαιδεύσεις στα μέσα ενημέρωσης καθώς και κλασικές τεχνικές ειδήσεων.” Ο İşbilir είπε ότι, ακολουθώντας τις καινοτομίες πολύ στενά, η AA θα συνεχίσει να μοιράζεται αυτήν την εμπειρία και το όραμα της δημοσιογραφίας με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο μέσω της News Academy.

“Πιστεύω ότι θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους”

Ο Uğur Tanyeli, Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων και Συνεργασιών της TİKA, εξήγησε ότι άρχισαν να πραγματοποιούν εκπαιδευτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στο διαδίκτυο με τον νέο τύπο επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19) που εμφανίστηκε το 2020 και δήλωσαν ότι περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι μέσων εκπαιδεύτηκαν τις εκπαιδεύσεις που οργανώνονται σε αυτό το πλαίσιο.

Επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα κατάρτισης θα συμβάλουν επίσης στις σχέσεις μεταξύ χωρών και περιφερειών, ο Tanyeli είπε, “Πιστεύω ότι οι εκπαιδεύσεις θα επιτρέψουν στους ανταποκριτές μας φίλους να αποκτήσουν τις δεξιότητες, τον εξοπλισμό και τη γνώση που πρέπει να αποκτήσει ένα επιτυχημένο μέλος των μέσων ενημέρωσης και να προωθήσει περαιτέρω αναπτύξουν τις υπάρχουσες δεξιότητές τους. ” μίλησε.

Στο τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα παρευρεθούν 29 δημοσιογράφοι από την ΤΔΒΚ και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το “Diplomacy Reporting”, “Crisis Regions and Conflict Analysis”, “Agenda and Source in International News”, “Basic and Advanced Interview Techniques” Θα δοθούν επίσης “Διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα στη Μέση Ανατολή στη δημοσιογραφία και” Η Ευρώπη στη διεθνή δημοσιογραφία “.

Τα νέα που παρουσιάζονται στους συνδρομητές μέσω του AA News Flow System (HAS) δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Anadolu Agency με συνοπτικό τρόπο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε για εγγραφή.

.Source