Το “Seat Belt Training Simulator” παρουσιάστηκε … Ersin Tatar: “Όλοι

Ο “προσομοιωτής κατάρτισης ζώνης ασφαλείας”, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα από τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων (TKÖD) για να τονίσει τη σημασία της χρήσης ζώνης ασφαλείας στα οχήματα, είναι σήμερα Έρσιν Τατάρπαρουσιάστηκε με μια εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν.

Η Τουρκία υπό το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του τουρκικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA) που δωρίστηκε στον σύλλογο από τον προσομοιωτή, αναπτύχθηκε δίπλα στην ξηρά, το Traffic Education Park Small cream της Λευκωσίας.

Στην εκδήλωση, που λαμβάνει χώρα στην περιοχή εκπαίδευσης προσομοιωτή TKÖD, ο προσομοιωτής που αποτελείται από δύο μηχανισμούς, τον μηχανισμό σύγκρουσης και ανατροπής, έδειξε πώς η ζώνη ασφαλείας προστατεύει το άτομο σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Κορωνοϊός Πρόεδρος του Προέδρου Έρσιν ΤατάρΤούρκος πρέσβης στη Λευκωσία Ali Murat Basçeri και Υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Unal ÜstelΚαθώς και οι καλεσμένοι παρακολούθησαν.

TATAR: “ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ”

Πρόεδρος Έρσιν Τατάρ Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο Τούρκος πρέσβης στη Λευκωσία Ali Murat Basçeri Και ευχαριστώντας τον συντονιστή της TİKA, δήλωσε ότι το σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες και να συνεισφέρουμε σε οδηγούς, κατόχους αδειών και εκπαιδευτές.

Εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί και οχήματα βρίσκονται στους δρόμους καθημερινά στην ΤΔΒΚ, ο Τατάρ δήλωσε ότι υπάρχουν τροχαία ατυχήματα στη χώρα καθώς και σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστώντας την TKÖD για το έργο και τις συνεισφορές της, ο Tatar είπε: «Φυσικά, δεν έχουμε δει την επιθυμητή μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε αυτήν την πυκνότητα. Επομένως, είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι επόμενες μελέτες με αυτήν την κατανόηση ».

“ΟΔΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΜΟ”

Δηλώνοντας ότι τα πρότυπα στην ΤΔΒΚ έχουν αυξηθεί με τη διάταξη των δρόμων, το άνοιγμα των περιφερειακών οδών και τις επενδύσεις που έγιναν στην υποδομή, ο Πρόεδρος Τατάρ τόνισε ότι τα ατυχήματα θα συμβούν σίγουρα, αλλά οι οδηγοί έχουν μεγάλη ευθύνη.

ALCOHOL… ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ…

Ο Τατάρ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσετε το δρόμο πίνοντας αλκοόλ και ότι δεν είναι δυνατόν να οδηγήσετε αυτοκίνητο ενώ παίζετε με κινητό τηλέφωνο. «Ας κάνουμε τη δουλειά που θέλουμε, εάν αυτές οι συνήθειες συνεχιστούν, τα ατυχήματα θα συνεχιστούν. Αυτό θα μας ενοχλήσει », είπε. Ο Τατάρ δήλωσε ότι αυτά πρέπει να υπενθυμίζονται συνεχώς, οι ποινές πρέπει να ρυθμίζονται αναλόγως και να εφαρμόζονται κανόνες.

Σημειώνοντας ότι αυτό το έργο δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ο Πρόεδρος Τατάρ τόνισε τη σημασία της διατήρησης αυτών των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη σε αυτό το πλαίσιο και είπε: «Είναι επίσης καθήκον να αποκρυπτογραφήσουμε τα λάθος. Πρέπει να το κάνουμε και αυτό », είπε.

“Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

Αναφέροντας ότι η χρήση ζωνών ασφαλείας δεν είναι μόνο ευθύνη εκείνων που κάθονται στο μέτωπο, αλλά και εκείνων που βρίσκονται στο πίσω μέρος, ο Πρόεδρος Tatar είπε: «Είναι καθήκον μας να δώσουμε και ένα παράδειγμα για εμάς. Πρέπει επίσης να φοράω ζώνη ασφαλείας κάθε φορά που μπαίνω σε αυτοκίνητο ή όταν κάθομαι στο πίσω μέρος. Τα στατιστικά του δείχνουν. Υπάρχει η αντίληψη ότι τίποτα δεν θα συμβεί σε αυτό που βρίσκεται πίσω από το αυτοκίνητο. Ωστόσο, σε ατυχήματα, οι θάνατοι συμβαίνουν λόγω ολίσθησης και όχι σύγκρουσης. Ας φορέσουμε τις ζώνες ασφαλείας μας », είπε.

Ο Τατάρ ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο έργο και εξέφρασε ότι πίστευε ότι η κινητή οθόνη της προσομοίωσης λειτουργεί σε διαφορετικά μέρη θα συμβάλει σημαντικά.

“ΦΟΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΣ”

Ο Τατάρ, δίνοντας το μήνυμα στο κοινό, «Πρέπει πάντα να φοράμε τις ζώνες ασφαλείας μας», είπε, «Ας ελπίσουμε ότι το 2021, με την πανδημία να ξεπερνά και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καλύτερες μέρες θα είναι δικές μας.

BAŞÇERİ: “Τα έργα της TİKA θα αυξηθούν”

Τούρκος πρέσβης στη Λευκωσία Ali Murat BasçeriΕίπε ότι όταν ακούστηκαν τα νέα για τα τροχαία ατυχήματα, υπήρχαν περιστατικά που έκαψαν όλους, προσευχήθηκαν για να μην συμβεί, αλλά δυσκολεύτηκε να καταλάβει πριν από την εξουσία.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον TKÖD για το έργο του, ο Başçeri είπε, “Αν και η επίτευξη ημερών χωρίς κίνηση σε τροχαία είναι ένα ιδανικό ιδανικό, ελπίζω ότι θα δείτε ότι έρχονται αυτές οι μέρες, κύριε Πρόεδρε.”

Επισημαίνοντας τη συμβολή της ένωσης στη διαμόρφωση της νομοθεσίας, ο Başçeri εξέφρασε την επιθυμία του να εφαρμοστεί η νομοθεσία όχι επειδή είναι υποχρεωτική, αλλά επειδή οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τι μπορεί να τους συμβεί εκ των προτέρων και είπε, “Ελπίζω ότι θα έρθουν και αυτές οι μέρες.”

Δίνοντας έμφαση στο «Το δέντρο λυγίζει όταν είναι παλιό», ο Başçeri επέστησε την προσοχή στη σημασία της δημιουργίας συνείδησης και συνειδητοποίησης χρησιμοποιώντας τον προσομοιωτή στην εκπαίδευση κυκλοφορίας που πρέπει να δοθεί στα σχολεία.

Ο Başçeri ευχαρίστησε την TİKA για το έργο που πραγματοποίησε στην ΤΔΒΚ και έδωσε τα καλά νέα ότι τα έργα της TİKA θα είναι πολύ μεγαλύτερα την προσεχή περίοδο χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες.

Ο Başçeri είπε ότι ο προσομοιωτής κινητής τηλεφωνίας πρέπει να μεταφερθεί σε όλα τα μέρη του νησιού και είναι πολύτιμο να λάβουμε μέτρα για να δείξουμε στα παιδιά και τους νέους στα σχολεία ότι μπορούν να απολαύσουν την κίνηση και ότι η κίνηση δεν είναι Azrael. Ο Başçeri είπε επιτέλους: «Ελπίζω η TRNC να δει χρόνια με μηδενικά ατυχήματα και χωρίς τροχαία ατυχήματα. Ίσως μια ουτοπία, αλλά ας είναι ο στόχος », είπε.

ÜSTEL: “ΑΦΑΙΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ”

Υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Unal Üstel Δηλώνει ότι η κυκλοφορία είναι η αιμορραγική πληγή της χώρας, είπε ότι έχει προωθηθεί ένα καλό έργο για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και την αύξηση της εκπαίδευσης.

Τούρκος πρέσβης στη Λευκωσία Ali Murat Basçeri και ο TİKA, ο Üstel επεσήμαναν ότι το έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2012, τέθηκε σε λειτουργία το 2020 και δήλωσε ότι τέτοια έργα που χρειάζεται η χώρα πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε περιοχή.

Τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης στην κυκλοφορία, ο Üstel είπε ότι ξεκινώντας από το σχολείο, είναι απαραίτητο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση με την πρακτική εκπαίδευση σε τέτοια πάρκα. Ο Üstel ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο έργο και δήλωσε ότι, ως υπουργείο, θα ηγηθούν της εξάπλωσης αυτού του τύπου πάρκων στη χώρα, μαζί με την ένωση. Ο Üstel είπε επίσης ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι οι νέοι που θα λάβουν άδεια οδήγησης θα λάβουν εκπαίδευση από νεαρή ηλικία.

AVCI: “Το πνεύμα της εισόδου στους κανόνες δεν έχει δημιουργηθεί”

Πρόεδρος της Ένωσης για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων Δρ. Στην ομιλία του, ο Μεχμέτ Ζέκι Αβίτσι σημείωσε ότι πριν από την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974, οι Τουρκοκύπριοι ήταν σε κίνδυνο λόγω των Ελληνοκυπρίων και ότι ο κίνδυνος της ζωής εμφανίστηκε στους δρόμους μετά το 1974.

Επισημαίνοντας την επιδημία Covid-19, ο Avci δήλωσε ότι οι κανόνες είναι σίγουροι για τις επιδημικές ασθένειες και ότι το κράτος και οι πολίτες μπορούν εύκολα να εισέλθουν στους κανόνες, «Ωστόσο, στη χώρα μας, το πνεύμα της εισαγωγής κανόνων δεν έχει διαμορφωθεί για την πρόληψη ατυχημάτων, θανάτων και τραυματισμών στην κυκλοφορία. “Υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες στην εμφάνιση πρόθεσης και αποφασιστικότητας για την πρόληψη ατυχημάτων, θανάτων και τραυματισμών σε ατυχήματα”, είπε.

6 χιλιάδες μαθητές ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Τονίζοντας ότι το TKÖD είναι ένας μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός μη κυβερνητικός οργανισμός, ο Mehmet Zeki Avcı έδωσε παραδείγματα του έργου του συλλόγου. Εξηγώντας ότι το Υπουργείο, οι ΜΚΟ και ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησαν από κοινού το Πάρκο Εκπαίδευσης Κυκλοφορίας το 2010, ο Avci ευχαρίστησε την ομάδα που έδωσε ζωή στο Πάρκο Εκπαίδευσης Κυκλοφορίας και επεσήμανε ότι κατά μέσο όρο 6 χιλιάδες μαθητές λαμβάνουν εκπαίδευση στο πάρκο ετησίως στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων που υπογράφηκαν με το Υπουργείο Παιδείας.

“Η ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΚΛΙΚ …”

Υπογραμμίζοντας ότι το κύριο ζήτημα σήμερα είναι η ζώνη ασφαλείας, ο Avcı είπε, “Η ζώνη ασφαλείας που μπορεί να φορεθεί σε 3 δευτερόλεπτα και συνδέεται με τη ζωή με έναν ήχο κλικ … Η ζώνη ασφαλείας που δεν μπορεί να σταματήσει να πετάγεται έξω από το όχημα όταν δεν στερεώνεται …”

Η Avcı έδωσε επίσης πληροφορίες σχετικά με τους νομικούς κανονισμούς σχετικά με τη χρήση ζωνών ασφαλείας στην ΤΔΒΚ με την πάροδο των ετών και τόνισε ότι με τον νόμο που θεσπίστηκε το 2012, όλοι στο αυτοκίνητο πρέπει να φορούν ζώνες ασφαλείας στα μπροστινά και πίσω καθίσματα.

Ο Avci είπε, “Αλλά πρέπει να πω με λύπη ότι δυστυχώς οι ζώνες ασφαλείας δεν χρησιμοποιούνται στην απαιτούμενη τιμή.

“3 χιλιάδες οδηγοί 770 το 2019 και 3 χιλιάδες οδηγοί το 2020 καθορίστηκαν ότι η ζώνη ασφαλείας τους δεν φοριέται”

Ο Avci τόνισε ότι ήταν αποφασισμένο ότι 3.770 οδηγοί το 2019 και 3.13 οδηγοί δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας κατά την οδήγηση, παρά τη διαδικασία Covid-19 το 2020. Επισημαίνοντας ότι 20 από τα 26 άτομα που πέθαναν σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα το 2020 ήταν οδηγοί και επιβάτες στο όχημα, ο Avci δήλωσε ότι το 70 τοις εκατό αυτών των 20 ατόμων αναφέρθηκε ότι πέθανε επειδή δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Ο Avci τόνισε, “Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές οι θάνατοι συμβαίνουν σε ατυχήματα, όχι λόγω σύγκρουσης, αλλά λόγω ρίψης.”

Υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί μηχανισμοί στον προσομοιωτή ζώνης ασφαλείας, ο Avci σημείωσε ότι ο προσομοιωτής ανατροπής ζωντανεύει ένα όχημα που περιστρέφεται 360 μοίρες και ο προσομοιωτής σύγκρουσης δείχνει πόσο προστατευτική είναι η ζώνη ασφαλείας ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες.

Ο Avci εξήγησε ότι ο προσομοιωτής ζώνης ασφαλείας θα προσφέρεται για χρήση από όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους στις δημόσιες πλατείες, σε στρατιωτικές μονάδες, δημοτικούς χώρους, πανεπιστημιουπόλεις, εάν κριθεί σκόπιμο, με τα πρωτόκολλα που πρέπει να γίνουν, εκτός από τη χρήση του προσομοιωτή ζώνης ασφαλείας για τους επισκέπτες του Traffic Education Park . “Εάν μπορούμε να σώσουμε ακόμη και μια ζωή, πόσο χαρούμενοι είμαστε”, δήλωσε ο Avcı.

Για να κερδίσουν τη χώρα προσομοιωτή ζώνης ασφαλείας 8 χρόνια προσοχής ασχολούνται με τους κυνηγούς Μεχμέτ Ζέκι, Τουρκικός προσομοιωτής Τουρκικός Οργανισμός Διεθνούς Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA) λαμβάνοντας, αναφέρθηκε ότι οι επιχορηγήσεις.

Τέλος, ο Avci ευχαρίστησε την τουρκική πρεσβεία, για την οποία έλαβαν μεγάλη υποστήριξη σε αυτήν τη διαδικασία, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την κατανομή του TKÖD Simulator Training Area και όλους αυτούς που εργάστηκαν.

KÜÇÜKÇAVUŞ: “ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ”

Ο συντονιστής του προγράμματος της Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) δήλωσε ο Pınar Özcan Küçükçavuş ότι είναι ευτυχείς να συνεισφέρουν σε ένα πολύ καλό έργο, το οποίο είναι το πρώτο στη Βόρεια Κύπρο, και είπε ότι η TİKA υποστηρίζει διαφορετικά έργα σε διαφορετικές χώρες του κόσμου σχετικά με την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Ο Küçükçavuş ανέφερε την υποστήριξη της υποδομής της κυκλοφορίας, την εκπαίδευση της αστυνομίας ή την υποστήριξη εξοπλισμού ως παραδείγματα. Küçükçavuş, Τούρκος πρέσβης στη Λευκωσία, ο οποίος υποστηρίζει όλα τα έργα της TİKA για ένα χρόνο Ali Murat Basçeri και ευχαριστώντας όλους τους συνεισφέροντες, «Αυτό το έργο είναι προϊόν μιας κοινής προσπάθειας. Ελπίζω ότι αυτό το έργο αυξάνει την ευαισθητοποίηση, την ευαισθησία και την ευαισθησία για τροχαία ατυχήματα ».

“ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ 70 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

Ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας Τμήμα Κυκλοφορίας Αναπληρωτής Αρχηγός Επιθεωρητής Şevket Derindağ δήλωσε ότι η κυκλοφορία είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα στην ΤΔΒΚ, όπου η κυκλοφορία είναι επίσης σε όλες τις χώρες και δήλωσε ότι συνεργάζονται με όλα τα ιδρύματα που σχετίζονται με προβλήματα κυκλοφορίας. Ο Derindağ είπε, “Κοινός μας στόχος είναι να ανακουφίσουμε τα δεινά των οικογενειών μειώνοντας τα προβλήματα και τα ατυχήματα”.

Ο Derindağ δήλωσε ότι η ταχύτητα, η απρόσεκτη οδήγηση και η στερέωση της ζώνης ασφαλείας δεν αποτελούν σοβαρό παράγοντα στην αιτία των τροχαίων ατυχημάτων. Ο Derindağ τόνισε ότι το 70 τοις εκατό των αιτιών θανάτων προκλήθηκαν από τη μη στερέωση της ζώνης ασφαλείας, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα τροχαία ατυχήματα.

Η Derindağ επέστησε επίσης την προσοχή στην υποχρέωση χρήσης ζωνών ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν στο όχημα από το νόμο.

.Source