Το TRT χρησιμοποιεί τη Σοβιετική Ένωση στη διαστημική προπαγάνδα

Ο Πρόεδρος Ερντογάν “θα εκτελέσει στο τέλος μιας σκληρής προσγείωσης το 2023, φτάνοντας στο φεγγάρι και στη δική μας πρωτότυπη υβριδική ρουκέτα εθνικό” δήλωση και στη συνέχεια βρήκε ένα νέο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη της Τουρκίας.

Το TRT Haber, το οποίο κάλυψε το θέμα μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, μοιράστηκε ένα infographic με τίτλο “10ετές εθνικό διαστημικό σχέδιο” στα κοινωνικά μέσα. Ενώ το “10ετές διαστημικό σχέδιο” αναφέρεται σε κοινές εκφράσεις στο γραφικό, δύο αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν ως αναπαράσταση της ανάβασης της ανθρωπότητας στο διάστημα επέστησαν την προσοχή.

Το γράφημα δείχνει τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που παράγεται από τη Σοβιετική Ένωση και ξεκίνησε στο διάστημα Σπούτνικ 1πρώτος άνθρωπος μέσα και στο διάστημα, πολίτης της ΕΣΣΔ Γιούρι ΓκαγκάρινΦαίνεται ότι χρησιμοποιείται.

Στην ομιλία του χθες, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε την έκφραση “Υπάρχουν ακόμη και γυναίκες που λένε ότι είμαι υποψήφια”, δηλώνοντας ότι θα πάει στο διάστημα. Εκτός από το σεξισμό στις δηλώσεις του Ερντογάν, η Σοβιετική Ένωση κατάφερε να στείλει μια γυναίκα πολίτη στο διάστημα το 1963. Η Valentina Tereshkova έκανε την ιστορία ως την πρώτη γυναίκα που πήγε στο διάστημα:

.Source